Connect with us

Koszovó

NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

alioski arnautovic
A cikk meghallgatása

 
Egy mérkőzésre eltiltotta az UEFA az osztrák válogatott szerb származású csatárát, Marko Arnautovićot, aki az Észak- Macedónia elleni meccsen gyalázta az albán származású Ezgjan Alioskit. Három évvel ezelőtt a svájciakat 2–1-es sikerre vezető Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri az albán sast jelképező kézmozdulatokat tett a Szerbia ellen szerzett találatok után.

Nacionalisták a pályán

Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri 2018-ban a svájci válogatott mezében olyan kézmozdulatokkal ünnepelte a Szerbia ellen szerzett találatát, amelyek az albán sast jelképezik, és ezzel politikai töltetet adtak a kalinyingrádi stadionban tartott VB-mérkőzésnek.


Ehhez hasonló történt a napokban az Ausztria és az Észak- Macedónia között vívott EB-mérkőzésen, amikor a szerb származású Marko Arnautović a harmadik osztrák gól megszerzését követően azt ordította az albán származású Ezgjan Alioskinak, hogy “Megb*sztam az albán anyátokat”.

David Alaba, az osztrák válogatott csapatkapitánya minden erejével azon volt, hogy szó szerint befogja Arnautović száját.

A háttér

Az eset hátterében egyébként a régóta kiélezett szerb–albán viszony áll.

A Szerbiából 2008-ban önkényesen kivált Koszovó miatt nem csak a politikában, hanem a futballpályán is rendszeresen megy az üzengetés, oda-vissza.

Észak- Macedónia ebben azért érintett, mert az ország 25 százaléka albán nemzetiségű, 2001-ben Tetovo környékén fegyveres összetűzés is volt az albánok és a macedónok között.

Az előbb említett Alioszki is az albán kisebbséghez tartozik.

Az UEFA szerdai közlése szerint Arnautović az osztrákok soron következő meccsét kihagyja, vagyis csütörtökön nem játszhat a hollandok ellen, azon a mérkőzésen akár a csoport első helye is eldőlhet a két válogatott között.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava