Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koszovó

NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója

alioski arnautovic
Olvasási idő: 1 perc

 
Egy mérkőzésre eltiltotta az UEFA az válogatott származású csatárát, Marko Arnautovićot, aki az elleni meccsen gyalázta az származású Ezgjan Alioskit. Három évvel ezelőtt a svájciakat 2–1-es sikerre vezető Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri az albán sast jelképező kézmozdulatokat tett a ellen szerzett találatok után.

Nacionalisták a pályán

Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri 2018-ban a svájci válogatott mezében olyan kézmozdulatokkal ünnepelte a Szerbia ellen szerzett találatát, amelyek az albán sast jelképezik, és ezzel politikai töltetet adtak a kalinyingrádi stadionban tartott VB-mérkőzésnek.


Ehhez hasonló történt a napokban az és az Észak- között vívott EB-mérkőzésen, amikor a szerb származású Marko Arnautović a harmadik osztrák gól megszerzését követően azt ordította az albán származású Ezgjan Alioskinak, hogy „Megb*sztam az albán anyátokat”.

David Alaba, az osztrák válogatott csapatkapitánya minden erejével azon volt, hogy szó szerint befogja Arnautović száját.

A háttér

Az eset hátterében egyébként a régóta kiélezett szerb–albán viszony áll.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Szerbiából 2008-ban önkényesen kivált miatt nem csak a politikában, hanem a futballpályán is rendszeresen megy az üzengetés, oda-vissza.

Észak-Macedónia ebben azért érintett, mert az ország 25 százaléka albán nemzetiségű, 2001-ben Tetovo környékén összetűzés is volt az albánok és a macedónok között.

Az előbb említett Alioszki is az albán kisebbséghez tartozik.

Az UEFA szerdai közlése szerint Arnautović az osztrákok soron következő meccsét kihagyja, vagyis csütörtökön nem játszhat a hollandok ellen, azon a mérkőzésen akár a csoport első helye is eldőlhet a két válogatott között.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: