Connect with us

Horvátország

KÉSZÜLŐDÉS A NYÁRRA: Horvátország az elsők között kezdi meg a turizmusban dolgozók oltását

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

vitorlas
A cikk meghallgatása


Horvátországban mintegy 70 000 turisztikai dolgozó oltását kezdik meg április közepén. Az állandó munkavállalók mellett az idénymunkások is bekerülnek az elsőbbséggel oltandók körébe. A horvátok február végén mutatták be a Safe stay in Croatia projektet, aminek folytatása a turizmusban dolgozók most bejelentett oltása.

Nikolina Brnjac turisztikai és sportminiszter a horvát közegészségügyi intézet képviselőivel tartott egyeztetést, aminek két kiemelt témája volt: a turisztikai dolgozók oltásának megkezdése és az üdülőhelyeken a turisták tesztelésére szolgáló további tesztállomások létrehozása – közölte a Horvát Idegenforgalmi Közösség.

A találkozón megvitatták a mint egy 90 000 magánszállás tulajdonosainak mielőbbi beoltásával kapcsolatos lehetőségeket is.

A horvát turisztikai és sportminisztérium arra kérte a turisztikai szakmai szövetségek tagjait, hogy gyűjtsék be az oltást felvenni szándékozó munkavállalók adatait.

A jelentkezőket két csoportba osztanák.

Az egyik csoportban azok lennének, akik közvetlen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel, figyelembe véve azokat is, akik csak korlátozottan tudják betartani a közösségi távolságtartást, mint például a konyhai dolgozók.

A másik csoportba azokat sorolják, akik kis eséllyel kerülnek közvetlen kapcsolatba a vendégekkel, mint például a kisegítőszemélyzet vagy az irodai alkalmazottak. horvt idegenforgalmi

– Rendkívül fontos számunkra, hogy Horvátország az elsők között kezdi el beoltani a turizmusban dolgozókat, hiszen ezzel még erőteljesebben tudjuk Horvátországot biztonságos úti célként pozícionálni. A Safe stay in Croatia projekt mellett ez további garanciát jelent a turistáknak azzal kapcsolatban, hogy Horvátország minden vendég számára képes szavatolni a biztonságos nyaralás feltételeit

– olvasható a Horvát Idegenforgalmi Közösség közleményében.

A turisztikai dolgozók oltásának megkezdése mellett a szakmai találkozón megállapodtak arról is, hogy az üdülőhelyeken felül a szállodákban, kempingekben, illetve kikötőkben is létrehoznak tesztállomásokat a turisták részére, illetve egyetértettek abban, hogy külön edukációban részesüljenek majd a turisták tesztelését bonyolító személyek.
_________________________________________
Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava