NÉGYEN MEGHALTAK: Horvátországban felborult egy szerb kamion, amelynek rakterében 24 migráns bújt meg

Olvasási idő: 1 percHorvátországban felborult egy papírtömbökkel megrakott szerb kamion, amelynek a rakterében illegális bevándorlók bújtak meg. A kamion eredetileg nem migránsokat szállított, és egyelőre még nem tisztázott, hogy a migránsok hol és mikor kerültek a raktérbe. A jármű Zágráb felé tartott és Okucsánynál (Okučani) járt szerencsétlenül. Ennek következtében négy migráns életét vesztette, 19-en megsérültek, 10-en súlyosan.

Mi történt?

A szerencsétlenség 3 óra 10 perckor történt a Belgrád és Zágráb közötti autóúton, amikor Okucsánynál a kamion jobboldali kerekei elhagyták az úttestet, és a jármű ennek következtében két jelzőtáblát is elsodort.

A 42 éves, szerb állampolgárságú sofőr visszahozta ugyan az úttestre a járművet, de a rakomány súlya miatt nem tudta egyenesben tartani, így a kamion a a két sávot elválasztó korlátra borult. NÉGYEN MEGHALTAK: Horvátországban felborult egy szerb kamion, amelynek rakterében 24 migráns bújt meg okucsany

A körülbelül egy tonnás papírtömbök átszakították a pótkocsi ponyváját és az út testre zuhantak. A migránsok közül azok jártak jól, akik az említett tömbökkel együtt kirepültek a kamionból, a többieket agyonnyomta a raktérben maradt áru.

Hol tart a vizsgálat?

A sérülteket három közeli kórházban látták el. Orvosi segítségre szorult a kamion vezetője is.

Horvátországi médiajelentések szerint a horvát hatóságok várhatóan büntető feljelentést tesznek a szerb sofőr ellen közúti forgalomban bekövetkezett közlekedési baleset előidézésének gyanúja miatt.

Tekintettel arra, hogy a sofőr kórházban van, a migránsokkal kapcsolatos vizsgálatot csak azt követően folytatják le, amikor a beszélgetés feltételei teljesülnek, vagyis a kamion vezetője kihallgatható állapotban lesz.

Nem kizárt, hogy a horvát büntető törvénykönyv egy másik cikkelye alapján is felelősségre vonják, amely az illegális beutazásról, mozgásról és tartózkodásról szól, és ebben az esetben a migránsokra vonatkozik. Értelemszerűen itt az a kérdés merülhet fel, hogy a migránsok a sofőr tudtával vagy annak tudta nélkül tartózkodtak a kamion rakterében.

A migránsok kilétét egyelőre nem tudták megállapítani, mivel nincsenek személyazonosító okmányaik.
________________
Forrás: internet
NÉGYEN MEGHALTAK: Horvátországban felborult egy szerb kamion, amelynek rakterében 24 migráns bújt meg balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!