Connect with us

Bűnügy

FIGYELMEZTETÉS: Felfegyverzett szarvas mászkál az apatini határban

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

jelen pivo sa puskom
A cikk meghallgatása

Ez kétségkívül bűnügy, mert a szarvasnak nincs fegyverviselési engedély, a puskát pedig törvénytelen úton szerezte, vagyis egyszerűen szólva, ellopta egy vadásztól.

Jelen pivo

Apatin környékén még élnek a természetben szarvasok, ezzel általában mindenki tisztában van a Balkánon.

Ez a tudás azonban nem az iskolából, hanem a kocsmából származik, hiszen a volt Jugoszlávia és a mai Szerbia egyik legnépszerűbb söre az apatini Jelen pivo, vagyis a szarvasos sör.

A legutóbbi bizonyíték a szarvasok létére, ami az Apatinnal szomszédos Bácskertes (Kupusina, vagyis a vajdasági káposztáskert, mondanám Káposztásmegyer, ha Apatin lenne Budapest) határában történt.

A bácskertesi vadászok néhány nappal ezelőtt apró vadra mentek, de felzavartak egy szarvast is, amely a leírások szerint kapitális példány volt.

Hogyan jut a szarvas fegyverhez?

Az egyik vadász – a nevének a kezdőbetűit ismerjük csak, azzal viszont nem sokra megyünk – szintén kiment a társaival a határba.

A maga 38 évével már nem tartozott a “zöldfülű” fegyverforgatók közé, ezért furcsa is, ami történt.

A szemtanúk szerint egy kukoricáson keresztül haladtak, amikor a mintegy háromszáz kilós szarvas rárontott a vadászra, és kicsavarta a kezéből a puskát.

Valójában az történt, hogy a vadász védekezés közben maga elé tartotta a fegyverét, amelynek a szíja rátekeredett a szarvas agancsaira.

– Pillanatokon múlott minden, ha nem teszi maga elé a fegyverét, a szarvas biztosan elgázolja

– mondták a lefegyverzett vadász társai.

A felfegyverzett szarvas

Az eset szerencsés kimenetelű volt a szarvas és a vadász számára egyaránt, a vadász valószínűleg élete végéig emlékezik a történtekre.

Feltehetően a szarvas is, de ennek az állatfajnak az emlékező tehetségével kapcsolatban nincsenek behatóbb ismereteink.

A bácskertesi Fácán vadásztársaságban senki sem tud arról, hogy valaha is előfordult volna ehhez hasonló eset, amikor egy vadállat – kacsa, róka, disznó, netalán szarvas – lefegyverzi a vadászt.

– Ilyesmi még soha nem történt, és örülünk, hogy sérülések nélkül zajlott le az eset. Arra kérjük a lakosokat, hogy ha megtalálják a fegyvert a határban, akkor vigyék be az egyesületbe

– közölték a vadászok, akik szerint a szarvas már régen elvesztette a fegyvert.

És ha nem?

Mindenki legyen óvatos, aki a bácskertesi vagy az apatini határban lát egy szarvast, mert előfordulhat, hogy fegyver van nála.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava