Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

VÍZÁLLÁS: Megáradt a Drina, ezért növekedhetett meg a migránsok száma a magyar határ mentén

drina arad kontraszt

Olvasási idő: 2 perc

Megáradt a Drina, ezért egyre kevesebb migráns kísérli meg, hogy Szerbiából átkeljen -Hercegovinába. A Drina áradása miatt a észak felé indulnak, azaz és felé veszik az irányt. A szarajevói Dnevni avaz napilap beszémolója szerint Zvornik térségében a bosznia-hercegovinai határrendőröknek most kevesebb dolguk akad, de ez nem jelenti azt, hogy ölbe tett kézzel ülnek. Éppen ellenkezőleg!

Sokan fulladnak a folyóba

A bosznia-hercegovinai határrendőrök folyamatosan járják a környéket például a zvorniki határrendészeti igazgatósághoz tartozó Kozluk térségében is, ahol Azur Šljivić egy hat kilométeres szakaszt ellenőriz.

Amíg nem áradt meg a folyó, addig az tíz személyt is beszállítottak a gumicsónakokba… Nem válogatnak a módszerekben, a fontos az volt, hogy a túlpartról elindítsák a migránsokat, akiktől fejenként ötven-százötven eurót kértek.

A határrendész szerint sokan fulladnak a folyóba, a Drinán ugyanis nagyok az örvények, és hiába gondolja bárki, hogy tudnak úszni.A folyó szerbiai oldalán egy autó tűnt fel. Itt minden és mindenki gyanús.

Azt hiszem, hogy ők a földtulajdonosok, és a kukoricát takarítják be. Ez megkönnyíti a munkánkat, mert a migránsoknak nem lesz hova bújniuk. A Drina megduzzadt, és nem valószínű, hogy át mernek jönni rajta

– vélte Šljivić, aki szerint a kukoricás jó búvóhely a migránsok számára.

A kukoricás a migránsok barátja

Szavai szerint a kukoricatáblák gondot okoznak a öknek a oldalon is, mert tökéletes védelmet nyújtanak a migránsoknak.

Drónokat is bevetünk, ha észrevesszük, hogy a nyomok a folyótól a kukoricások felé vezetnek. A migránsok napközben a kukuricatábla közepén várakoznak, majd este folytatják útjukat

– mondja Šljivić, aki szerint mindig nyitott szemmel kell járniuk a környéket.

Ha pedig éjszaka van, akkor a bosznia-hercegovinai határrendőrség tagjai hőkamerákat használnak.Éjszaka a hőkamerák nélkül, mintha vakok lennénk. Ott mehetnek el mellettünk 50 méterre a migránsok, és nem látjuk őket a hőkamerák nélkül

– tette hozzá a bosnyák határrendész.

Az év elejétől szeptember végéig csak a zvorniki határrendőrök 5485 embert tántorítottak el attól, hogy illegálisan lépjék át a és Bosznia közötti államhatárt. Tavaly ugyanebben az időszakban 4712 személyt akadályoztak meg az határátlépésben.

2020 elejétől ez év szeptember végéig a zvorniki határrendőrök 12 emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményt akadályoztak meg, tavaly viszont ugyanebben az időszakban csak hat ilyen bűncselekményt jegyeztek fel.

A számok alighanem magukért beszélnek.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: