Connect with us

Horvátország

ELSŐ FÉLÉV: A Croatia Airlines 173,2 millió kunás veszteségben, ami 8 milliárd forintos mínusznak felel meg

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Croatia Airlines (CA) horvát légitársaság sem kerülhette el a repülési iparág többi résztvevőjének a sorsát. A légitársaságok a koronavírusos világjárvány miatt az eddigi legsúlyosabb válságával kerültek szembe. A járvány drasztikusan csökkentette a szolgáltatásaik iránti keresletet, ami természetesen negatívan befolyásolta a horvát cég pénzügyi helyzetét is.

A koronavírus pusztító hatása

A koronavírus pusztító hatását megérezte a Croatia Airlines is, amely az idei év első félévben 173,2 millió kuna (majdnem 8 milliárd forint) veszteséget halmozott fel.

Ez lényegesen több, mint a 2019-es év azonos időszakában, amikor 89,43 millió kunás (több mint 4 milliárd forint) veszteséget termeltek.

A horvát légtársaság közlése szerint gépeik az első félévben 5661 alkalommal szálltak fel, ami 57 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A repülések struktúráját az igényekhez igazították, és a piaci körülményeket figyelembe véve nagyobb hangsúlyt helyeztek a Q400 flotta használatára, amelynek kapacitása kisebb az Airbusokhoz képest.

A társaság közleményében nyilvánosságra hozta azt is, hogy az év első felében 330 935 utast szállított, ami csaknem 630 ezerrel, vagyis 66 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A belföldi rendszeres forgalomban az utasok száma 63% -kal, 83 618-ra, a nemzetközi rendszeres forgalomban 66% -kal, 244 382 utasra, a rendkívüli forgalomban pedig 84% -kal, 2 935 utasra csökkent.Booking.com

Katasztrofális második negyedév

A koronavírus-válság pusztító hatása különösen a második negyedévben volt érezhető, amikor a társaság normál körülmények között nyereséget halmoz fel a téli időszak veszteségeinek fedezésére.

Ezúttal a második negyedévben a veszteség 62,7 millió kuna (közel 3 milliárd forint) volt, miközben az előző év azonos időszakában a nettó nyereség 9,1 millió kuna (400 millió forint) volt

A Croatia Airlines rámutatott, hogy a társaság a rendkívüli körülmények közepette sem állt le, ellentétben más légitársaságokkal, amelyek március első felében felfüggesztették valamennyi horvátországi járatukat.

A válság kezdete óta a horvát légitársaság mintegy 23 000 horvát állampolgár számára tette lehetővé a visszatérést Horvátországba.

A Croatia Ailines a kormány rendelkezésére állt a humanitárius segélyek szállításában, és a horvát katonák Afganisztánból történő visszatérésének kivitelezésében is.

Ezen kívül további “hazatelepítési repüléseket” szerveztek is Európa különböző részeiből.

Volt egy “repatriációs repülőút” Kínába is, amely a leghosszabb repülés volt a vállalat történetében – közölte a Croatia Airlines, amely jelenleg 14 európai és öt horvátországi városba repül.Booking.com

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava