CORONAVIRUS: Strikta kontroller på serbiska flygplatser, speciellt telefonnummer för dem som kommer från det infekterade området

Senast uppdaterad:

albanskArabicvitryskabosniskBulgarianKatalanskaFörenklad kinesiska)KroatisktjeckdanskaDutchEnglishestniskaFinnishFrenchgeorgianskGermangrekiskungerskaIndonesianItalianJapaneseKoreanmakedonskapolskarumänskaRussianserbSlovakslovenskaSpanishSwedishteluguThaiturkiskaukrainska

Det serbiska hälsoministeriet har meddelat att det har infört ett speciellt telefonnummer för de som kommer från områden som är infekterade av Wuhan coronavirus. Den serbiska hälsoministeren sa för tre dagar sedan att passagerare som anländer till Serbien visades av värmekameror på Nikola Tesla flygplats i Belgrad. Det bor tusentals kinesiska medborgare i Serbien, och förra året kom mer än XNUMX XNUMX kinesiska turister till landet.

Direkt nummer

I Serbien har det direkta telefonnumret införts framför allt för dem som kommer från Wuhan, Kina, och områdena där det nya koronarviruset som orsakar lunginflammation har dykt upp.

Med tanke på den förväntade ökningen av antalet ankomster från dessa områden på grund av det kinesiska nyåret har det serbiska hälsoministeriet beslutat att införa ett särskilt antal för snabb hälsovård

- läser det officiella tillkännagivandet att efter att ha ringt specialnumret kommer ett hälsoteam att gå ut för hjälp.

LÄSER DU DETTA? KOSOVO-TRIANGLE: Allvarlig tvist mellan Serbien och Bulgarien om Kosovo

Serbien har tusentals kinesiska medborgare och förra året anlände mer än XNUMX XNUMX kinesiska turister till landet, men det finns ingen direktflyg mellan Wuhan och serbiska flygplatser.

Det finns ingen direktflyg till områden där det finns risk för infektion, men passagerare kan komma från faroområden och länder. Det har inte varit några fall relaterade till coronavirus hittills, men om så var fallet skulle vi isolera passageraren

Sade Dr Rasha Milanov, inspektören för hälsoministeriet, som kontrollerar ankomsterna på Belgrad flygplats.

Blic, från Belgrad, säger att vid temperaturer över 37,9 kommer flygplatshälsokontrollen att karantänera den berörda personen, som sedan kommer till sjukhus för vidare undersökning.Flygplatsundersökningen

Den serbiska hälsoministeren meddelade för tre dagar sedan att värmekameror nu kommer att screena passagerare som anländer till Serbien på Nikola Tesla flygplats i Belgrad för att söka efter eventuell infektion med det nya coronaviruset.

LÄSER DU DETTA? VINNARE: Ryssland förblir serbisk efter befrielsen av Belgrad 75 för ett år sedan

Zlatibor Lončar sa att allt gjordes för att förhindra infektioner, men han bad människor att inte resa till Kina eller något annat område där viruset finns, om de kan. Och om de har varit där och har symtom bör de rapportera till hälso- och sjukvården.

Ministeriets chef sa att de som upplever överskjutande kroppstemperaturer är i karantän och om de befinner sig smittade placeras de i en klinik i Belgrad.

Ministeren tillade att ingen ny coronaviruspneumoni ännu har dykt upp i Serbien, men att landet är berett att hantera en eventuell epidemi.

Enligt Prva-tv i Serbien visas ankomster i Serbien med värmekameror inte bara i Belgrad utan också på nischflygplatsen.
Berätta vad du tycker!

Dela med HINDRAcent!