MEDIAPRESSURE: Faktisk fängelse i Serbien ökad till lag

Senast uppdaterad:

albanskArabicvitryskabosniskBulgarianKatalanskaFörenklad kinesiska)KroatisktjeckdanskaDutchEnglishestniskaFinnishFrenchgeorgianskGermangrekiskungerskaIndonesianItalianJapaneseKoreanmakedonskapolskarumänskaRussianserbSlovakslovenskaSpanishSwedishteluguThaiturkiskaukrainska

En serbisk tidning bidrog också till införandet av den faktiska livstidsfängelsen i Serbien. Ett lagförslag som antogs i maj av parlamentet i Belgrad avskaffar fängelsestraff på upp till 40 år och ersätter dem med faktiskt livstidsfängelse. Räkningen utarbetades på initiativ av den femton år gamla Tijana Juric far och Blic, som dödades i 2014 och överlämnades till parlamentet.

Det är ett verkligt fängelse i livet

Den 1 december trädde den faktiska fängelsen i Serbien i kraft.

Från och med nu kan de dömas till livstids fängelse för förövarna av extraordinära grymma mord, mindre brottslingar, mördare med högsta statliga värdighet, allvarliga brott mot konstitutionell ordning och serbisk säkerhet och folkmordbrott, .

När lagen träder i kraft kommer den tidigare fängelsen på upp till 40 år att avskaffas, så att endast förövarna av ovannämnda allvarliga brott kommer att dömas till livstids fängelse.

LÄSER DU DETTA? RAW INTERVIEWS: Péter Fekete Fekete i Subotica, full av burleske element, blev en kammarstegbit

Enligt lagen kommer fångar nu att släppas på tävling i minst 27 år, med undantag av mordare på barn, väntande mödrar och oförmögena, och kommer inte att släppas på tävlingen.Mordet som skakade Serbien
Tijana Jurić föddes i 1999 i Subotica, men bortfördes i den närliggande Bajmok, där hennes mors föräldrar bodde, tillbringade vanligtvis sin sommarlov med dem. Den lilla flickan är 2014. Han återvände till Subotica från havet den 25 juli och reste till Bajmok den kvällen för att träffa sina vänner där. Han försvann runt midnatt, och hans vänner började söka nästan omedelbart, men fann bara hans sneakers. Den serbiska polisen sa i augusti 7 att deras mördare hade arresterats och att Tijanas kropp hade hittats på en sopor i Csonoplyla, en kilometer bort från Bajmok. Mordet begicks av en 23-slaktare, Dragan Đurić, som visade polisen var han begravde sitt offer. Slaktaren arresterades i en butik i Surcsin nära Belgrad, där den serbiska inrikesministern sa att han fritt skar kött när polisen kom för honom och visade ingen ånger och agerade som om ingenting hade hänt.

Civilinitiativ med mediasupport

Räkningen utarbetades på initiativ av den femton år gamla Tijana Juric far och Blic, som dödades i 2014 och överlämnades till parlamentet.

LÄSER DU DETTA? Orban: intensiva förbindelser måste upprättas mellan Budapest och Banja Luka

Tijana Jurics mördare har dömts till fängelse på 40 år. Flickans far sa att hon var nöjd med bestraffningen, men senare framställde livstids fängelse.

I Serbien är detta inte första gången som pressen spelat en roll i beslutsfattandet, men denna gång har Belgrade Blic dagligen aktivt engagerat sig i att stödja ett initiativ för att införa ett verkligt fängelse i livet.

Framställningen undertecknades av mer än 160 tusentals och förde förslaget till parlamentet.

Igor Jurić, med stöd av Blic, samlade in signaturerna och skickade förslaget till lagförslaget till parlamentets talman, Maja Gojković, med hjälp av dagstidningen.

Varga nyår

Varga nyår

1989-1991 är stipendiat på Radio Novi Sad, korrespondent för BBC ungerska sändning och ungerska radio. 1991-2000: en medlem av den ungerska radion, 1993-1996: en korrespondent för den ungerska radion i Belgrad. 1997-2005: Beta News Agency Budapest Correspondent, 2003-2018: News Television Associate, 2018 Aegon Premium, Sparkkonsult, Private Banker, 2019 Chefredaktör för BALK
LÄSER DU DETTA? TURKIETIDENT: I ​​vinter kommer inte ryska gaser från söder än

Berätta vad du tycker!

Dela med HINDRAcent!