VICTOR ORBAN BUREKOOTT: Keso är den riktiga yoghurten

Senast uppdaterad:

albanskArabicvitryskabosniskBulgarianKatalanskaFörenklad kinesiska)KroatisktjeckdanskaDutchEnglishestniskaFinnishFrenchgeorgianskGermangrekiskungerskaIndonesianItalianJapaneseKoreanmakedonskapolskarumänskaRussianserbSlovakslovenskaSpanishSwedishteluguThaiturkiskaukrainska

Burek är vitamin C på Balkan. Burek, eller läder, är faktiskt en bra uppfinning av turkiskt kök, men många känner till det från före detta Jugoslavien. Äkta burgerentusiaster vet att det finns många varianter av denna fyllda krispiga paj i länderna i östra Medelhavet och därefter. Det finns i söta och salta versioner, i köttig eller "vegetarisk" form. I länderna i före detta Jugoslavien är albanska bagare i allmänhet kex och yoghurt rekommenderas.

Idag diskuterar den ungerska premiärministern med sin kroatiska motsvarighet i Osijek.

Premiärministern delade på Facebook med sina följare att han hade börjat dagen med en burek.

Bilden avslöjar att Viktor Orban inte "bakade" i ett albansk bageri utan på Hotel Osijek.I går gav Mladen Andrlić, Kroatiens ambassadör i Ungern, en exklusiv intervju till BALK.hu, en onlinetidskrift som handlar om ämnen på Balkan och till den ekonomiska nyhetsportalen Privátbankár.hu.

LÄSER DU DETTA? BALKAN FINANSER: OTP Group förvärvades i Montenegro

Andrlić sa i intervjun att det var kontinuerlig "direkt och personlig" kommunikation mellan den kroatiska premiärministern Andrej Plenković och den ungerska premiärministern Viktor Orbán.

Enligt Andrlić är Kroatien nöjd med dynamiken i sina förbindelser med Ungern och förhandlar, efter samarbetet mellan INA och Mol, om ytterligare en större investering.

Ambassadören talade om de kroatiska och ungerska premiärministermötet i Osijek på torsdag, EU: s ordförandeskap, EU: s utvidgning på Balkan, migration och LNG-terminalen.

Den fullständiga intervjun finns här.

Varga nyår

Varga nyår

1989-1991 är stipendiat på Radio Novi Sad, korrespondent för BBC ungerska sändning och ungerska radio. 1991-2000: en medlem av den ungerska radion, 1993-1996: en korrespondent för den ungerska radion i Belgrad. 1997-2005: Beta News Agency Budapest Correspondent, 2003-2018: News Television Associate, 2018 Aegon Premium, Sparkkonsult, Private Banker, 2019 Chefredaktör för BALK

Berätta vad du tycker!

Dela med HINDRAcent!