HISTORISKA KARTOR: Efter Slovenierna känner kroaterna också hotade

Senast uppdaterad:

albanskArabicvitryskabosniskBulgarianKatalanskaFörenklad kinesiska)KroatisktjeckdanskaDutchEnglishestniskaFinnishFrenchgeorgianskGermangrekiskungerskaIndonesianItalianJapaneseKoreanmakedonskapolskarumänskaRussianserbSlovakslovenskaSpanishSwedishteluguThaiturkiskaukrainska

Efter Slovenien blev Kroatien nervös över att dyka upp på webbplatsen Om Ungern som drivs av premiärministeriets kontor för internationell kommunikation och på Twitter med samma namn, med Trianon-diktat relaterad karta. Enligt kroaterna är det oacceptabelt att främja ansträngningar som har visat sig misslyckade tidigare. Tidigare talade den slovenska premiärministern om att skaka huvudet i sitt lands grannskap Nazism och fascism.

Med viss försening svarade kroaterna på Trianon omnämnande. Det kroatiska utrikes- och europeiska ministeriet uttryckte sin oenighet med ärendet. Det ministeriet är ett Kroatiska nyhetsportal Som svar på hans begäran var det oacceptabelt för Kroatien att presentera "kroatiska länder i ett falskt historiskt sammanhang".

Kroatiska utrikesfrågor vägrar att främja "ambitioner" som har misslyckats tidigare.
Lutande eller icke-sneda?
Enligt den kroatiska tidningen kontaktade det kroatiska utrikesministeriet den ungerska sidan efter publiceringen av fotot och tecknad film från 1921. Kroaterna påpekar att det är oacceptabelt att representera vissa områden i Kroatien på detta sätt, eftersom det antas vara Ungerns territorium, som togs bort av Trianon fredsfördrag. Enligt kroatiska utrikesfrågor är detta en "fullständig snedvridning av historiska fakta".

Inga territoriella krav

Enligt det kroatiska utrikesministeriet försäkrade Ungern Kroatien att det inte fanns några territoriella krav mot Kroatien. På ungerska sidan föreslogs det också att den omtvistade (rymd) bilden publicerades i anledning av minnet av undertecknandet av fredsfördraget Trianon, en historisk händelse.

LÄSER DU DETTA? MIGRATION: Enligt den kroatiska presidenten försvarar Kroatien EU: s gränser


Den kroatiska positionen på Trianon-kartan (hittills) har inte publicerats på webbplatsen för det kroatiska utrikesministeriet, men kartan "Stora Italien" har redan reagerats av kroaterna. I sitt uttalande fördömde utrikesministeriet i Zagreb kraftigt publiceringen av den italienska kartan. Enligt Zagreb-regeringen bidrar "de irredententa uttrycka från en kommunfullmäktige inte till att ytterligare stärka de goda grannförhållandena".

Det stora Italien
Den stora italienska kartan är Lorenzo Giorgi, medlem av Trieste kommunfullmäktige på Facebook publicerade den och skrev "Our Italy" ovan. Påskottet var den italienska republikens nationella helgdag 2 (Festa della Repubblica). Lorenzo Giorgi från Silvio Berlusconis parti
Medlem av Freedom People (tidigare Forza Italia). Rådmannen främjade emellertid inte sitt eget partis åsikt, eftersom den italienska Irredenta rörelsen är 2012. delade ett inlägg mars 17 på Facebook. "Ingenting kan betraktas som avslutat förrän det har fastställts av rättvisa", läser yttrandet från den italienska Irredenta rörelsen på kartan över Stor-Italien.

De italienska irredenternas åsikt kan inte vara för långt borta från frihetens folk. I ett nyligen talat berörde Antonio Tajani, den (före detta) ordföranden för Europaparlamentet, bland annat Trieste, italienska Istrien och italienska Dalmatien. Tajani är också medlem av folket av frihet.

LÄSER DU DETTA? LOKAL INFO: Tysk asylsökande deporterades från Ungern till Serbien (VIDEO)

Nästa år blir det 100: e

Tillfället i utseendet på de två kartorna kunde bara ha ökat känslan av hot i Slovenien och Kroatien. I juni var 4 99 för undertecknandet av fredsfördraget i Trianon. årsdagen och nästa år blir den 100: e. Detta datum kommer antagligen att provocera ännu intensivare känslor nästa år och därefter, troligen i de berörda (halv-) Balkanländerna.

Vilka är känslorna av att publicera en karta över Romerska riket från Jesu tid i regionen, vilka territoriella behov skulle uppstå och till vem?

Varga nyår

Varga nyår

1989-1991 är stipendiat på Radio Novi Sad, korrespondent för BBC ungerska sändning och ungerska radio. 1991-2000: en medlem av den ungerska radion, 1993-1996: en korrespondent för den ungerska radion i Belgrad. 1997-2005: Beta News Agency Budapest Correspondent, 2003-2018: News Television Associate, 2018 Aegon Premium, Sparkkonsult, Private Banker, 2019 Chefredaktör för BALK
LÄSER DU DETTA? EXSODUS 4: Kroater lämnar sitt land främst på grund av låga löner och korruption

Berätta vad du tycker!

Dela med HINDRAcent!