Хрватска

МАЈКА НА СИТЕ МОСТИ: Воспоставена е копнена врска помеѓу двата дела на Хрватска, или историјата е премостена

Време на читање: 3 минути Кратко по полноќ, во согласност со кинеската традиција, вметнувањето на последниот сегмент од мостот Пеelечац во телото на мостот беше завршено со голем огномет, а со тоа и повеќе од 300 години…

УПАСУВАЕ: Хрватската слава во светот од tschewaptscichen до Whitesnake

Босна и Херцеговина

Словенија

ПРОБЛЕМОТ Е НА ЈУГ: Бројот на нови болести скокна во Србија, или увозните инфекции стануваат сè почести

Време на читање: 3 минути Се чини дека четвртиот бран не чека на есен и веќе е нападнат во средината на летото. По Хрватска и Словенија, се повеќе луѓе во Србија

Косово

Македонија

ОТВОРЕН БАЛКАН: Од 2023 година границите ќе завршат, или парадоксалниот однос меѓу Албанците и Србите

Време на читање: 3 минути Според српскиот претседател, доколку биде успешно, од 2023 јануари XNUMX година, нема да има граници меѓу Србија, Македонија и Албанија. Соработката, порано наречена Мини Шенген, сега е отворена…

Бугарија

ТЕЧКО ДВИЕНО: Бугарија повторно реагира, или засега се чини дека ќор-сокакот останува

Време на читање: 3 минути Повеќе од 6,7 милиони гласачи можеа да излезат на гласање на 11 јули во Бугарија. Според изборниот закон, Бугарија се состои од 31 изборна единица пропорционално на населението (најголем 16, најмал

Следете нè на Фејсбук!