VÖRNUNNUM fyrir ORBAN: forsætisráðherra Slóveníu óttast hrun ESB ef áframhaldandi fordæmingar eru ágreiningsefni

Albanian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése sqArabic orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése arArmenian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése hyBelarusian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése beBengali orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése bnBosnian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése bsBulgarian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése bgChinese (Simplified) orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése zh CNChinese (Traditional) orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése zh TWCroatian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése hrCzech orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése csDanish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése daDutch orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése nlEnglish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése enEstonian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése etFinnish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése fiFrench orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése frGeorgian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése kaGerman orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése deGreek orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése elHebrew orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése iwHungarian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése huIcelandic orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése isIrish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése gaItalian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése itJapanese orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése jaKorean orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése koLatvian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése lvLithuanian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése ltMacedonian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése mkMalay orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése msNorwegian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése noPashto orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése psPersian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése faPolish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése plPortuguese orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése ptRomanian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése roRussian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése ruSerbian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése srSlovak orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése skSlovenian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése slSpanish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése esSwedish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése svTurkish orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése trUkrainian orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése ukWelsh orbán ORBÁN VÉDELMÉBEN: A szlovén miniszterelnök az EU összeomlásától tart, ha folytatódik a másként gondolkodók elítélése cy

Lestur tími: 3 mínútu

 
Að sögn slóvenska forsætisráðherrans er fordæming andófsmanna stysta leiðin til að hrynja ESB. Janez Janša taldi að virða ætti mismunandi skoðanir á gildum sem sambandið var stofnað og að fordæma andófsmenn eða beita þeim tvöföldum staðli væri stysta leiðin til að hruni Evrópusambandinu. Janša hélt blaðamannafund í tilefni þess að Slóvenía gegndi formennsku í ráðinu í Evrópusambandinu í sex mánuði frá XNUMX. júlí.Hávær Evrópa frá Ungverjalandi

Forsætisráðherra Slóveníu styður hvorki hnefaleika aðildarríkja eða leiðtoga þeirra né að nota tvöfalda staðla í öllum tilvikum.

Hann nefndi sem dæmi að þó að framkvæmdastjórn Evrópusambandsins mótmæli ekki ráðstöfun sem eitt ESB -ríki grípi til, mun hún hefja málsókn gegn öðru aðildarríki vegna nákvæmlega sömu reglugerðar, þar sem hún telur að hún sé gölluð á grundvelli evrópskra staðla .

Ef eitthvað er rétt í einu aðildarríki verður það að vera rétt í öðru aðildarríki. Ég trúi ekki á að stimpla neinn í Evrópu eða í evrópskri fjölskyldu, hvort sem það er aðildarríki ESB eða leiðtogi þess

- sagði forsætisráðherra Slóveníu.

Balkanskaga (einnig) hefur verið ýtt í bakgrunninn

Janez Janša gerði minna en búist var við á blaðamannafundinum um yfirtöku á formennsku í ESB, því núna - ungversku barnaníðalögin (LGBT) virðast vera áhugaverðara efni.


Fréttaritari í Brussel sem kallaði sig bandarísk-evrópskan blaðamann greindi frá því eins og búist var við að Janez Janša, slóvenskur bandamaður ungverska forsætisráðherrans, notaði sinn fyrsta fund með sýslumönnum til að kynna heimsmynd sína í stað þess að gera grein fyrir áætlunum ESB. Vegna þess sem fram kom á fundinum neitaði Frans Timmermans, varaforseti framkvæmdastjórnar Evrópusambandsins, að taka þátt í blaðamannafundinum.


Við svörum við spurningum lýsti forsætisráðherra Slóveníu þakklæti fyrir „þjónustu Viktors Orbán forsætisráðherra við Ungverjaland, lýðræðislegar kosningar og baráttu fyrir aðild að ESB“.

Hann lagði áherslu á að ungverska ríkisstjórnin hefði traustan og stöðugan ríkisstjórn sem studdur var af tveimur þriðju þingmeirihluta.


Ungverski forsætisráðherrann hefur rétt til að segja skoðun sína á framtíð Evrópusambandsins

- bætti forsætisráðherra Slóveníu við, sem í þessu samhengi lýsti voninni um að enginn yrði útilokaður á undan ráðstefnunni um framtíð Evrópu, sem að hans mati myndi leiða til frekari þrengingar á framtíðartækifærum sambandsins.

Illiberal & frjálslyndur

Janša sagði að „hann sé ekki trúaður á greinarmun á óliberalískum og frjálslyndum lýðræðisríkjum“ vegna þess að hann telur að „lýðræði sé lýðræði“ og að raunveruleg skipting sé á milli lýðræðis og tæknivalds og skrifræðis.

Notkun hugtaksins frjálslynt lýðræði er ekki sú viðeigandi enda vísar það til skiptingar sem ekki eru til. Allir litir lýðræðis eiga skilið jafnrétti

Forsætisráðherra Slóveníu hélt áfram krufningu sinni.

Í svari við margumræddri spurningu um ungversku (barnaníð) lögin um vernd barna sagði Janša á fundi leiðtogaráðs ríkis- og ríkisstjórna Evrópusambandsins seinni hluta júní að mikil og ítarleg umræðu um reglugerðina, en hún var síður skipt. eins og fram kemur í sumum blaðavörum. "

Þrátt fyrir að aðferðir aðildarríkjanna til kynfræðslu barna séu mismunandi hefur enginn dregið í efa að allt fólk sé fætt jafnt, allt fólk hefur sömu réttindi óháð uppruna, kynhneigð eða húðlit.

Bætti forsætisráðherra Slóveníu við.


Í anda áætlunar slóvenska formennskunnar, sem gekk í Evrópusambandið í maí 2004, leitast Evrópa við að jafna sig eftir kreppuna og auka viðnám hennar, endurhugsa framtíð álfunnar, stuðla að réttarríki og evrópskum gildum og tryggja öryggi og stöðugleika í evrópska hverfinu.
_____________________
Heimild: MTI, Twitter


Skráðu þig á daglegt fréttabréf!


Pöntun til að vernda lífríki: Slóvenskur forsætisráðherra óttast hrun ESB ef áframhaldandi fordæmingar eru ágreiningsefni


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fylgdu okkur á Facebook!