Connecteu-vos amb nosaltres

Hola, escriviu aquí el que busqueu

Croàcia

PRIMER MINISTRE: Fitch millora la qualificació creditícia de Croàcia, la millor qualificació de la història del país

PRIMER MINISTRE: Fitch millora la qualificació creditícia de Croàcia, el millor de la història del país andrej plenkovic
El primer ministre croat espera que Moody's segueixi aviat el que diuen altres agències

Temps de lectura: 3 minut

Fitch Ratings ha millorat la qualificació del deute sobirà de Croàcia, principalment en previsió que Croàcia pugui unir-se a la zona euro en poc més d'un any. La qualificació creditícia internacional va anunciar divendres a la nit a Londres que havia millorat la qualificació del deute sobirà en moneda estrangera a llarg termini de Croàcia des de l'anterior qualificació BBB a menys la qualificació actual i va mantenir una perspectiva de qualificació addicional per a la nova qualificació. El primer ministre croat es va mostrar tan satisfet amb la decisió de Fitch que immediatament va convocar una roda de premsa.

També es poden atribuir al turisme

En la seva explicació de la mesura, Fitch Ratings va destacar que espera que Croàcia assoleixi el nivell adequat i s'incorpori a la Unió Monetària Europea el gener de 2023.


Segons la companyia, malgrat l'epidèmia de coronavirus, Croàcia ha avançat significativament en el compliment dels criteris de convergència i les reformes estructurals necessaris per a la pertinença a l'euro, i hi ha suport polític per a l'adhesió de Croàcia a la zona euro.

L'exposició de motius també estableix que Croàcia pot entrar a la zona de l'euro abans del previst per Fitch, ja que l'agència de qualificació creditícia havia fet possible abans el 2024.

Fitch Ratings també assenyala que el creixement de l'economia croata ha demostrat ser molt més fort del que s'esperava, principalment a causa de la recuperació del sector turístic i la resistència del sector exportador.

La incorporació a l'euro tindrà un efecte de suport en la qualificació del deute sobirà de Croàcia, ja que la introducció de l'euro donarà a Croàcia una moneda de reserva, reduirà els costos de transacció i limitarà els riscos de tipus de canvi en els balanços financers de les llars i el sector empresarial.

- es pot llegir a la qualificació creditícia.

Fitch va dir que ha augmentat la seva previsió de la taxa de creixement d'aquest any per a l'economia croata del 5,5% de la seva previsió anterior al 8,9% i espera que el producte interior brut (PIB) de Croàcia superi el seu nivell de 2021 a finals de 2019.

L'agència de qualificació creditícia no veu cap risc particular en tenir alguns partits croats més petits demana un referèndum en relació amb l'adhesió a l'euro.

El primer ministre està content

Az első horvát kommentárok szerint ez eddig a legjobb hitelminősítési besorolás Horvátország történetében, Andrej Plenković miniszterelnök annyira megörült a felminősítésnek, hogy azonnal sajtótájékoztatót hívott össze a Fitch “történelmi jelentőségű” döntése nyomán.

Mai hem tingut una qualificació BBB amb una perspectiva positivaVa dir el primer ministre croat, que el va felicitar Zdravko Marić al ministre de Finances (també conegut com Capità Croàcia) el resultat de les negociacions entre el ministre i l'agència de qualificació creditícia en qüestió. També va assenyalar que les agències de qualificació creditícia estan millorant la qualificació de Croàcia per sisena vegada consecutiva.

Per tercera vegada, Fitch. Sembla que som els més solidaris amb ells

- va afegir Plenković, que va dir que l'adhesió a l'eurozona és la clau de l'èxit de l'economia croata, obre el camí per a la confiança de la Comissió Europea i les institucions financeres internacionals.

Qui aprofundeix en el tema sap què significa per a l'economia i per a l'estabilitat. Consideren aquest mateix motor de l'economia croata com el més important

- va assenyalar el primer ministre croat, que va dir que l'altre factor en aquest sentit va ser la caiguda constant del deute públic des del 2016, en què el virus corona només havia provocat una petita aturada.

Les vendes al detall han augmentat, la producció industrial, les exportacions, la construcció i el turisme han augmentat... El reconeixement que l'estabilitat política de Croàcia és sòlida és de la màxima importància per a més progressos.

Va dir Plenković, que també va dir que amb una dècada d'antelació, la UE havia rebut abundants fons de la UE per al seu desenvolupament, però al mateix temps va advertir que mantenir la salut era primordial.

En aquest context, va assenyalar que s'espera que Croàcia arribi avui al 60% de vacunació amb la primera vacuna, i Plenković també va aprofitar aquesta oportunitat per animar tothom a vacunar-se.

De tot això, queda clar que la bona salut i una moneda forta també són el més important en el cas de Croàcia.Inscriviu-vos al butlletí diari!

PRIMER MINISTRE: Fitch millora la qualificació creditícia de Croàcia, la millor qualificació de la història del país fins ara balkanac alt

REVISTA BALK


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51
📬 contact@balk.hu
☎️ +36 30 631 3104
💁♂️ Sobre nosaltres
📰 Empremta
Revista BALK © 2019-2022

Seguiment de Facebook