Connecteu-vos amb nosaltres

Hola, escriviu aquí el que busqueu

Unió Europea

KUNA O EURO: La meitat de les signatures es van reunir en cinc dies per celebrar un referèndum per protegir la moneda croata

Kuna KUNA O EURO: La meitat de les signatures es van reunir en cinc dies per celebrar un referèndum per protegir la moneda croata hrvatska kuna refrendum

Temps de lectura: 3 minut

Segons Marko Milanović Liter, membre del Parlament dels Sobirans de Croàcia (HS), gairebé la meitat de les signatures necessàries per celebrar un referèndum en defensa de la kuna es van recollir dissabte a Croàcia. Un membre del comitè organitzador de la recollida de signatures contra la introducció de l'euro ha manifestat estar satisfet amb la dinàmica de recollida de signatures, de la qual es pot concloure que hi haurà prou signatures dins el termini legal per anunciar la referèndum.

Els sobirans no volen

La iniciativa del referèndum va ser llançada per sobiranistes amb quatre membres a la legislatura de 151 diputats, així com tres partits de dretes no parlamentaris, el Partit de la Llei de Croàcia (HSP), els Independents per a Croàcia (NHR) i la Generació de la Renovació ( ANAR).


El 7 de novembre, el deu per cent dels inscrits al cens electoral croat, prop de 369 persones, hauran de recollir signatures vàlides. Això és tot el que pots aconseguir, amb 157 signatures en cinc dies.

El grup creat per protegir la kuna recull signatures a 250 llocs d'arreu del país d'aquells que volen la disposició inclosa a la Constitució que la moneda de la República de Croàcia és la kuna i la seva moneda és la lipa.

Si els iniciadors aconsegueixen recollir el nombre adequat de signatures, l'autenticació de la pregunta del referèndum haurà de ser examinada fins i tot pel Tribunal Constitucional.

Els organitzadors estan satisfets

Segons la declaració de Milanović Liter, mentre el govern ignora la iniciativa, els croats tenen dret a decidir si volen adoptar l'euro.

Poden repetir el seu mantra que ja s'ha decidit en un referèndum sobre l'adhesió a la UE, però això només és cert parcialment

Va dir el polític sobirà que Andrej Plenković referint-se al primer ministre, ha afegit que no pot ser una decisió d'un home, el seu interès personal.

El diputat sobiranista subratlla que lluiten per mantenir la kuna, dient que la humanitat s'enfronta actualment a una de les crisis econòmiques més grans de la seva història, i que Croàcia no ha de precipitar-se cap a una nova unió monetària que segurament tindrà els seus propis interessos.

Va dir que no era una decisió "ad hoc" començar a signar perquè feia temps que ho prenen. En fer-ho, també van consultar amb advocats constitucionalistes i van concloure que la iniciativa no entrava en conflicte amb els acords internacionals que Croàcia havia celebrat amb la Unió Europea.

Els polítics de l'oposició també han parlat abans de voler posar el poder en mans del poble croat mitjançant un referèndum perquè puguin decidir ells mateixos el futur de Croàcia.El govern ho vol

Segons el govern, no cal fer un referèndum perquè Croàcia, en entrar a la Unió Europea, ha acceptat la introducció de la moneda única.

Andrej Plenković El primer ministre croat considera que l'adhesió a la zona euro és una de les obligacions de Croàcia en virtut del Tractat d'adhesió a la Unió Europea, del qual forma part integrant. Segons ell, això no es pot ignorar, i la introducció de l'euro és bona per a l'economia croata i, per tant, per als mateixos croats.

Croàcia es prepara per adoptar l'euro el gener del 2023, d'aquí poc més d'un any.

Zagreb va sol·licitar ser membre del Mecanisme de tipus de canvi europeu (ERM-II) a principis de juliol de 2019.

Per adoptar l'euro, un país ha de complir tots els criteris de Maastricht. Aquests inclouen una inflació fins a 1,5 punts percentuals superior a la mitjana de les taxes d'inflació dels tres Estats membres amb més estabilitat de preus.

Una altra condició és que el dèficit anual de les administracions públiques no superi el 3% del producte interior brut (PIB), el deute públic brut no superi el 60% del PIB i el tipus d'interès dels préstecs a llarg termini no superi els 2 punts percentuals. superior al dels tres països més estables de preus.el tipus d'interès mitjà dels bons públics a deu anys d'un Estat membre.Inscriviu-vos al butlletí diari!

Kuna KUNA O EURO: La meitat de les signatures es van reunir en cinc dies per celebrar un referèndum per protegir la moneda croata Balkanac gran

REVISTA BALK


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51
📬 contact@balk.hu
☎️ +36 30 631 3104
💁♂️ Sobre nosaltres
📰 Empremta
Revista BALK © 2019-2022

Seguiment de Facebook