Connecteu-vos amb nosaltres

Hola, escriviu aquí el que busqueu

Èxode

BENEFICI O PÈRDUA? 50 joves surten de Sèrbia cada any, però no es tracta d’un problema econòmic, sinó d’un problema polític nacional

sèrbia guanys o pèrdues? 50 joves surten de Sèrbia cada any, però això no és un problema econòmic sinó un problema polític nacional CnL000vREWYAAIpGl
Albanian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma sqArabic szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma arBelarusian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma beBosnian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma bsBulgarian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma bgChinese (Simplified) szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma zh CNChinese (Traditional) szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma zh TWCroatian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma hrCzech szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma csDutch szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma nlEnglish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma enFinnish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma fiFrench szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma frGerman szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma deGreek szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma elHebrew szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma iwHungarian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma huItalian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma itJapanese szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma jaKorean szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma koMacedonian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma mkPolish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma plPortuguese szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma ptRomanian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma roRussian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma ruSerbian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma srSlovak szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma skSlovenian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma slSpanish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma esSwedish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma svTurkish szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma trUkrainian szerbia NYERESÉG VAGY VESZTESÉG? Szerbiából évente 50 000 fiatal távozik, de ez nem gazdasági, hanem inkább nemzetpolitikai probléma uk

Temps de lectura: 4 minut

Centenars de milers i milions deixen Europa de l'Est al llarg dels anys. El motiu principal de l'emigració és la situació econòmica i social de la regió, però el clima social depriment, l'actitud de poder envers la població i la manca de perspectives també contribueixen a l'acceleració del preocupant procés. Pel que fa a la situació a Sèrbia ha publicat recentment un article el diari Danas de Belgrad, patrocinat pel govern britànic Fundació Westminster per a la democràcia citant una enquesta entre joves, va trobar que Sèrbia està perdent 900 milions d'euros a l'any a causa de la marxa dels joves, però que només es destinen diners a l'educació dels migrants.

Valor i fuga de cervells

Segons un estudi titulat "Costos de l'emigració juvenil", el valor de la feina invertida en la formació dels emigrants és aproximadament el mateix que l'exportació anual de l'agricultura sèrbia, que és d'uns 900 milions d'euros en condicions meteorològiques favorables, és a dir, quan el gel fa no va arribar a la frontera.

Segons l'enquesta, la formació per a graduats universitaris a Sèrbia costa una mitjana de 68 €, dels quals 500 € per a una escola primària de vuit anys, uns 13 € per a una escola secundària i 500 € per a una universitat, que és un guany tan immediat. per al país amfitrió.

Educació a Sèrbia  
Escola primària o menys 28,7%
Batxillerat professional de tres anys 8.7%
Batxillerat de quatre anys 34,5%
Col·legi 11,2%
Universitat 14,4%
Formació de màster o doctorat 2,5%

Més del 90 per cent dels joves de Sèrbia va atribuir la seva sortida al fet que no podien trobar feina a la seva professió, i molts no acostumaven a trobar feina, però la raó principal era sens dubte el baix nivell de vida, que òbviament era no només un problema serbi.

El salari mínim obligatori

Segons la pràctica sèrbia, un cop acabada l'escola, els joves s'enfronten a un salari mínim després de la seva feina, encara que només durant sis mesos per llei.

A Sèrbia, s'ha convertit en una pràctica cobrar un sou minibal, i qui s'enfronti que així comença la seva vida no té ganes de buscar feina, els somnis es converteixen en boira i el bitllet d'anada es bescanvia immediatament.

- va dir Ružica Grabovac Marković, cap de la secció de joves de l'Associació de Sindicats Independents.

Situació del mercat laboral a Sèrbia  
Funcionari públic 13,7%
Treballa en el sector privat 24,1%
Autònom 8,7%
Treball no declarat 3,5%
Desocupats que busquen feina 8,5%
Atur que no busca feina 9,5%
Pensionista 25,4%
Dependent (escolar) 6,6%

Segons l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), entre el 2012 i el 2016, 245 persones van marxar de Sèrbia, una mitjana de 49 persones cada any.

Segons les estadístiques de l'OCDE, més de la meitat dels "migrants serbis" van a Alemanya, al voltant del 17% a Àustria i, curiosament, Eslovènia ocupa el tercer lloc entre els països d'acollida.

S'estima que, com que això no es pot mesurar, la sortida de tota població sèrbia sense problemes reduirà el PIB del país en 19 € l'any.

Problemes estructurals

Segons l'expert econòmic Ljubodrag Savić, Sèrbia és millor atesa per "persones educades".

Se'n van perquè no troben feina, o si la troben, no treballen en la seva professió, perquè l'estructura de la indústria sèrbia és tal que no hi ha necessitat de molta gent qualificada. Per tant, Sèrbia està deixant la gent menys o la més educada

- va dir Savić, que va assenyalar que no només es tractava d'una característica sèrbia, sinó també, per exemple, a Romania, d'on havien marxat gairebé quatre milions de persones després d'entrar a la UE.

Sèrbia ensenya als joves, però el problema no és només que marxen els que no tenen experiència, sinó que també marxen els que tenen experiència, p. metges, que han costat diners no només per a la seva formació sinó també per a la seva formació continuada, i estem perdent els professionals que necessitem

Said Savić, que va dir que el fet que la gent del sector informàtica treballi des de casa per a algunes empreses globals era una circumstància atenuant, que va alleujar una mica l'emigració.

Indicador de satisfacció  
És difícil sortir del teu sou 19,4%
D'alguna manera surt del seu sou 43,6%
No està malament, ens vivim del nostre sou 33,6%
Genial, no tenim cap problema econòmic 3,4%

Pel que fa als beneficis

Al mateix temps, els que marxen també beneficien tots els països, inclosa Sèrbia, pel que fa als diners que envien a casa. Entre els països europeus, Sèrbia comparteix el primer lloc d'Albània en aquesta àrea, amb la quantitat retornada que representa el 5-6% del PIB.

En general, si tenim en compte fonts diferents de les remeses dels treballadors, com ara les pensions estrangeres, altres remeses personals i els ingressos del treball temporal de ciutadans serbis a l'estranger, això podria arribar a ser fins al vuit per cent del PIB. I no és poca quantitat.

En comparació, en els darrers tres anys, l'entrada neta d'inversió estrangera directa a Sèrbia ha estat del 6,3 per cent del PIB, o uns 2,5 milions d'euros, sense oblidar el fet que els visitants estrangers gasten sumes importants a casa seva, simplement per extravagància. també, que cap estadística pot mostrar.

De manera realista, fins i tot podríem dir que Sèrbia, i altres països en una situació similar, fins i tot es beneficien de la marxa dels joves a l'estranger. Des del punt de vista dels governs d'Europa de l'Est, l'emigració també pot tenir beneficis polítics, però això només és un supòsit que els que no votaran als partits governants normalment marxarien.

L'única pèrdua irreparable per Sèrbia -i per a qualsevol altre país de la regió- que es veuen obligats a patir pel que fa a la política nacional- podria ser una bona caiguda de la població de qualsevol nació d'Europa central i del sud-est d'aquí a cinquanta anys. .


Inscriviu-vos al butlletí diari!

Sèrbia PÈrdues o guanys? 50 joves surten de Sèrbia cada any, però aquest no és un problema econòmic, sinó polític nacional.

El temps

Seguiment de Facebook


Selecció de Google