From the Swirling Depths of the Soul: Exele Virtual AdeleKaleh

Temps de lectura: 2 minut

 
Pintor Adele Kehl-Geafer, un nom pogari complet i real: ja hem escrit sobre ella enterrada a l'aigua Ada Kale sobre l’illa: l’altre dia us vam enviar algunes imatges des de Suïssa on viviu. D’aquesta manera, fem visibles les seves obres aquí, a la nostra petita galeria virtual “balcànica”. Acompanyat d’un altre text breu que busca parlar tant d’ell com de la seva obra. Com a nova guia, és clar, aquesta vegada no parlem de nosaltres, sinó d’Adele. Segueix la confessió de l’artista: en poques paraules. Per no repetir-nos, i també perquè el punt en aquest cas és l’autenticitat subjectiva i l’ànim no menys subjectiu. Com a part final / introductòria de la nostra part, així va tenir lloc la petita cerimònia d’inauguració. Pots llegir, pots pensar. (Hi ha qui en coneix els dos alhora.) Així que hi havia el petit vernís.

ADELE: Geafer Adele (turc: Adile) Gülsen, així que em vaig registrar el 1950. Tothom a l’illa el deia Adi, el hojja, per descomptat, el deia Adile. Com que, quan en realitat es diu Adi, sento que és sobre mi, no possiblement una altra dama anomenada Adele o Adél, així que vaig decidir el meu nom d'artista sonaria més bonic que Adikaleh i el més adequat. "Per tant, almenys s'inclou la meva afiliació, fins i tot si el lloc estava submergit".

En el passat, el meu avi Ilyas tenia un basar i la meva àvia, que era d'origen saxó de Transsilvània, pintava quadres sobre vidre, que després es venien als turistes en aquest basar. Per tant, també es pot veure a partir d’això que la pintura i la pintura associada a ella van ser una activitat de llarga data en la família. Per cert, els meus avis materns també vivien a l’illa: László Lőcsey i Gizella Lőcsey (n. Vavra).

Quan els meus pares es van divorciar (observo que la meva mare també es diu Gizella Lőcsey), vaig passar dos anys més amb la meva àvia materna i, de vegades, amb els avis paterns. Vaig anar a l'escola a Ada Kaleh durant dos anys, bàsicament en romanès, amb l'última lliçó impartida en turc per l'Hojja. Mentrestant, la meva mare es va tornar a casar i després la va portar amb ella a Timisoara, on, per descomptat, tenia impulsos completament diferents. Va ser ingressat principalment a l'institut de ballet. Per últim, però no menys important, vaig poder trobar-me amb molts i molts quadres de la nova família, de manera que les obres dels impressionistes francesos, que van tenir un gran impacte en mi, van demostrar que donaven gust.Després de marxar d’allà, vaig passar totes les vacances a Ada Kaleh, és a dir, a Ada-Kale, fins que la nostra casa va ser enderrocada per traslladar temporalment els meus avis a una altra casa. Els pobres van esperar el seu passaport a Alemanya Occidental, que encara existia en aquell moment.

Si ja haguéssim de deixar aquesta illa, m’agradaria molt tornar a la pàtria

Va dir la meva àvia d’origen saxó.

Ens vam tornar a l’art. Tot i que el van atraure diversos sectors, la pintura es va convertir en una cosa que no podia renunciar, sense cap cost. Puc confessar que en la meva visió del món sempre crec en descobrir similituds entre l’oposició de les forces naturals i els sentiments humans. També és possible crear el món en què ens trobem amb els nostres pensaments, i els fenòmens naturals mantenen davant nostre la mateixa harmonia i desharmonia que un mirall.

De la mateixa manera que els noms, els números i els dies tenen colors i formes per a mi, també intento expressar els meus pensaments sobre el misteri del món (per exemple, que tota la Mare Terra es troba en un petit tubercle de flors) amb colors i formes definitius. . Abans treballava amb pintures a l’oli, però ara també faig servir acrílic i llapis de colors. En resum, opero amb una tècnica mixta.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Segueix-nos a Facebook!