Connecteu-vos amb nosaltres

Hola, escriviu aquí el que busqueu

Unió Europea

INDÚSTRIA PESADA XINESA: els diputats de la UE recorren a Várhelyi a causa de la pressió xinesa sobre Sèrbia

INDUSTRIA DURA XINESA: els diputats de la UE es dirigeixen a Várhelyi a causa de la pressió xinesa sobre Sèrbia INDUSTRIA PESADA XINESA: els diputats europeus es dirigeixen a Várhelyi per l'impuls xinès de Sèrbia Sandro Chinese Vasmu
Albanian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt sqArabic kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt arBelarusian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt beBosnian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt bsBulgarian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt bgChinese (Simplified) kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt zh CNChinese (Traditional) kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt zh TWCroatian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt hrCzech kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt csDutch kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt nlEnglish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt enFinnish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt fiFrench kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt frGerman kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt deGreek kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt elHebrew kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt iwHungarian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt huItalian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt itJapanese kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt jaKorean kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt koMacedonian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt mkPolish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt plPortuguese kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt ptRomanian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt roRussian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt ruSerbian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt srSlovak kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt skSlovenian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt slSpanish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt esSwedish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt svTurkish kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt trUkrainian kÍnai nehÉzipar: uniós képviselők várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt KÍNAI NEHÉZIPAR: Uniós képviselők Várhelyihez fordultak a kínaiak szerbiai nyomulása miatt uk

Temps de lectura: 2 minut

Az EP-képviselők egy csoportja levelet írt Oliver Várhelyi bővítési- és szomszédsági biztosnak, amelyben aggodalmukat fejezték ki az egyre nagyobb kínai jelenlét miatt Szerbiában. Ez különösen azokra a nehézipai projektekre vonatkozik, amelyeket kínai cégek hajtanak végre több szerbiai városban.

Què esperen de Várhelyi?

Segons fonts de la UE, la carta va ser redactada pel partit popular eslovac Miriam Lexmann i Reinhard Bütikofer, el representant alemany dels Verds, i signada per 26 parlamentaris de la UE.

Bütikofer, que també és president de la delegació del Parlament Europeu per a les relacions xineses, va dir que les inversions de la indústria pesada xinesa havien elevat la contaminació atmosfèrica a Sèrbia a "nivells dramàtics".

No obstant això, segons el representant de la UE, no només la qualitat de l'aire, sinó també la qualitat de l'aigua potable a prop de les plantes de la indústria pesada que funcionen a la Xina s'ha posat en perill, afectant el "benestar de moltes persones".

Això no és només un problema per a les comunitats locals. No s’ha de permetre als inversors estrangers que ignorin o eludisquen les normes comunes europees acordades perquè la contaminació i els danys ambientals no tenen fronteres

Va declarar Bütikofer.

Els representants que signen la carta esperen: Várhelyi recordarà al govern serbi que ha de complir les seves pròpies lleis i regulacions de la UE com a part del procés d'adhesió.

Els eurodiputats van apel·lar al comissari per a l'ampliació i el barri, en particular, sobre les inversions xineses a la fàbrica de ferro de Smederevo, les mines de vi, la fàbrica de cautxú de Nagybecskerek i la central tèrmica de Kostolac.

A finals de l'any passat, Belgrad va liderar diverses vegades el rànquing mundial de contaminació atmosfèrica, de manera que el canal serbi N1 TV, proper a CNN, va comparar la capital sèrbia amb Pequín.

"Ens enverinem a nosaltres mateixos, no a ells"

Ljubodrag Savić, professor de la Universitat d’Economia de Belgrad, va dir als polítics de Belgrad sobre la carta a Várhelyi que seria millor per als membres de la UE abordar el contingut d’urani de les bombes llançades a Sèrbia el 1999 perquè també és perillós per al medi ambient.

Parleu sobre el perjudici de la indústria pesant si demanen disculpes a l’Estat serbi, compensen els danys de la guerra, netegen el meu país d’urani tant com sigui possible i assumir el cost de tractar amb les persones que lluiten per les conseqüències del bombardeig. Hi tenim alguna cosa a veure, ens enverinem a nosaltres mateixos, no a ells!

– mondta a szerb professzor, akik szerint az uniós képviselőknek “nem Szerbia szúrja a szemüket”, hanem Xina, amelyet “nem szívesen látnak” a saját (vadász)területükön, habár Szerbiát nem fogadják be a tagországok közé.

No obstant això, Milan Kovačević, assessor d'inversions estrangeres de Sèrbia, creu que els eurodiputats ja tenen problemes amb les inversions xineses i russes, però què passarà quan Sèrbia s'incorpori a la Unió Europea i hagi de seguir normes comunes de política europea.

Darrerament, realment tenim problemes mediambientals amb la mina Bor i la fàbrica de ferro de Szendr,, i realment hauríem de veure-ho com un problema. Les centrals tèrmiques contaminen massa l’aire, filtren mal les cendres i hi ha molts fangs a les mines. Crec que hi ha moltes coses que retarden l’adhesió a la UE, i aquest és un dels problemes

- va dir Kovačević, que també adverteix que en relació amb l'ecologia a Sèrbia no només es tolera el comportament de les empreses xineses, sinó també la contaminació ambiental causada per les empreses nacionals.


Inscriviu-vos al butlletí diari!

INDÚSTRIA DURA XINESA: els eurodiputats de la UE es dirigeixen a Várhelyi a causa de l’opressió xinesa a Sèrbia INDUSTRIA PESADA XINESA: els eurodiputats de la UE es dirigeixen a Várhelyi a causa de l’opressió xinesa a Sèrbia Balkanac

El temps

Seguiment de Facebook


Selecció de Google