A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA

Albanian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA sqArabic ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA arArmenian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA hyBelarusian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA beBengali ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA bnBosnian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA bsBulgarian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA bgChinese (Simplified) ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA zh CNChinese (Traditional) ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA zh TWCroatian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA hrCzech ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA csDanish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA daDutch ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA nlEnglish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA enEstonian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA etFinnish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA fiFrench ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA frGeorgian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA kaGerman ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA deGreek ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA elHebrew ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA iwHungarian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA huIcelandic ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA isIrish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA gaItalian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA itJapanese ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA jaKorean ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA koLatvian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA lvLithuanian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA ltMacedonian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA mkMalay ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA msNorwegian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA noPashto ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA psPersian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA faPolish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA plPortuguese ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA ptRomanian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA roRussian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA ruSerbian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA srSlovak ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA skSlovenian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA slSpanish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA esSwedish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA svTurkish ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA trUkrainian ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA ukWelsh ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA cy

Olvasási idő: 2 perc


A horvát-magyar tulajdonban lévő INA kőolajipari vállalat bejelentette, hogy Tarek al-Mala egyiptomi olajügyi miniszter hozzájárult az INA és a Wintershell DEA közötti adásvételi szerződés véglegesítéséhez. A nevezett Wintershall DEA egyébként az operátor az East Damanhur kutatókoncesszión, amely a Nílus deltájának szárazföldi részén helyezkedik el.

A mostani fúrás

Ezzel az INA új egyiptomi koncesszióhoz jutott, amelyben részesedése 20 százalékot tesz ki, a fennmaradó 40-40 százalékot a Wintershall DEA és a Cheiron birtokolja.

Az INA véleménye szerint ez jelentős mértékben javítja egyiptomi ügyvitelének hosszú lejáratú fenntarthatóságát, ugyanis a helyi partnerrel és a nemzetközi tekintélyű operátorral a Nílus deltájának földgázban gazdag részein kutatnak, ahol már létezik a földgáz kinyeréséhez szükséges infrastruktúra.

Egyiptom kulcsfontosságú külföldi piac az INA számára a kutatás és termelés terén, ahol már régóta jelen vagyunk. Az új koncesszióval az INA bővíti egyiptomi portfólióját, és megteremti az új szénhidrogén-kitermelés feltételeit a kutatási tevékenység után. Örülünk, hogy olyan partnerekkel érjük el céljainkat Egyiptomban, akikkel már jó együttműködést alakítottunk ki

– nyilatkozta Fasimon Sándor, az INA igazgatótanácsának elnöke. A szerződés aláírása ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA Potpisivanje ugovora 1024x683 1 500x333Az East Damanhur-i kutatási koncesszió három évre szól, azzal, hogy siker esetén a szerződés 20 éves termelői licencre váltható át.

Régi partner

Az INA Egyiptomban már 30 éve jelen van, főként a Nyugati-sivatag területén folytatja tevékenységét. East Yidma esetében önálló operátor, 100 százalékos részesedéssel a koncesszióban, míg a North Bahariya, Ras Qattara és Wets Abu Gharadig koncessziókban partnerként tartják számon.

Az INA Egyiptomban napi 1,8 millió barrelnek megfelelő mennyiségű kőolajat termel.

A vállalat külföldön még Angolában van jelen, két partmenti vizeket kutató koncesszió formájában. Itt jelenleg még bevezető termelés folyik, napi 0,6 mboe (thousand barell of oil equivalent) mennyiségben.

Az INA-nak Szíriában voltak jelentős érdekeltségei, ám 2012-ben az ottani tevékenységének feladására kényszerült, miután az EU és az ENSZ szankcióinak megfelelően vis maior beállását hirdették meg, ráadásul az Iszlám Állam kárt tett az ottani berendezésekben.

A volt Jugoszlávia idején az INA jelen volt Líbiában is, de azóta az el nem kötelezettségnek és Gadhaffi ezredesnek is befellegzett.
_________________
Fotó:
Iratkozz fel a napi hírlevélre!


ina A NÍLUS DELTÁJA: Egyiptomban kutat az INA balkanac nagy


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kövess bennünket a Facebookon!