Connect with us

Horvátország

“SZÖRNYŰ” BALKÁNI PÁRHARC: A horvátok és a szerbek akár egymás ellen is játszhatnak a katari világbajnokságon

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A labdajátékok kimondottan kedveltek a Balkánon, ám ennek ellenére csak két válogatott jutott ki a katari labdarúgó világbajnokságra a térségből: a horvátok és a szerbek. A horvátok ma (november 23-án) kezdik meg a szereplésüket, méghozzá ezekben az órákban, a szerbek pedig csütörtökön lépnek pályára, és az sem kizárt, hogy a két válogatott egymással is szembekerül.

Horvátország a moszkvai a világbajnokságon szerzett második helyét védi, Szerbia viszont Oroszországban a hivatalos összesítés szerint csak a 23. lett egyetlen győzelemmel. A belgrádi Prva tévében vendégeskedő szerb elnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy győzni mennek Katarba, de nem tudja, hogy ez sikerül-e nekik, vagy sem.

– A nemzet a sport, illetve a futball tekintetében is visszanyerte a büszkeségét. Szeretném, ha a negyeddöntőben találkoznánk Horvátországgal, amely egy nagyszerű válogatott

– nyilatkozta a szerb elnök, aki legalább ezen a téren nem aprította a horvátokat.

A sorsolás úgy hozta, hogy a két válogatott akár találkozhat is egymással, természetesen csak akkor, ha jól teljesítenek, és bejutnak az egyenes kieséses szakaszba. Aleksandar Vučić el is kezdett kalkulálni.

– Ha túljutunk a csoporton, amelyben Svájccal, Brazíliával és Kamerunnal játszunk, akkor a nyolcaddöntőben Uruguay vagy Portugália lesz az ellenfél, és a negyeddöntőben kerülhetünk szembe Horvátországgal

– latolgatta az esélyeket a szerb államfő, aki folytatta a horvát gárda méltatását.

– Fantasztikus válogatottjuk van, régi nevek, tapasztaltak, mester a mester mellett. De úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban egy árnyalattal erősebbek vagyunk. Szívesen megnézném, fantasztikus meccs lenne

– nyilatkozta a szerb elnök, aki szószerinti fordításban azt mondta, hogy “szörnyű meccs” lenne, a szörnyű szónak azonban a szerb nyelvben is van egy ugyanolyan értelem-eltolódása, mint ahogy a magyarban használt “szörnyű jó” kifejezésben is.

A horvát és a szerb válogatottnak azonban elég sok akadályt kell legyűrnie ahhoz, hogy egymás ellen játsszanak.

A horvátok az F csoportban Marokkó, Belgium és Kanada ellen küzdenek a továbbjutásért, és a Spanyolország, Németország, Japán és Costa Rica négyesből kapnak ellenfelet a nyolcaddöntőben.

Szerbia a G csoportban szinte ugyanazokkal játszik, mint a moszkvai világbajnokságon, ahol Svájc és Brazília mellett Costa Rica volt az ellenfél, idén Costa Ricát Kamerun váltja, Brazília és Svájc maradt.

Ezt követően még le kell győzniük az Uruguay, Dél- Korea, Portugália és Ghána négyesből kikerülő csapat valamelyikét, hogy a horvátokkal fussanak össze.

Ha Szerbia és Horvátország eltérő pozícióban jut tovább, akkor a negyeddöntőben találkozhatnak, ha azonos pozícióból mennek az egyenes kiesés szakaszba, akkor pedig a döntőben kerülhet sor a “szörnyű” balkáni párharcra.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava