Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

POKOLI TERV: A szerbek visszaregisztráltak a koszovói parlamentbe, avagy a szerb politika csimborasszója

srpska lista kepviselok
KILENCEK: Ők azok, akik bele sem ütik az orrukat a saját dolgukba (Forrás: Internet)

Olvasási idő: 2 perc

A szerbek visszamentek a parlamentbe, bár nem ugyanazok, akik kivonultak, hanem azok, akik a helyükbe léptek. A belgrádi kormányhoz hű Szerb nevet viselő bábpárt kilenc tagja bement a pristinai parlamentbe, és letette a hivatali esküt, majd elhagyta az épületet azzal a kimondott szándékkal, hogy oda soha többé nem tér vissza. A Szerb Lista tagjai november 7-én testületileg lemondtak a mandátumukról a “nagy kivonulás”, vagyis a koszovói intézményrendszer bojkottjának keretében, amivel Albin koszovói (albán) miniszterelnöknek akartak borsot törni az orra alá a rendszámtáblák cseréjével kapcsolatos intézkedése miatt.

Csimborasszó

A szerb és a koszovói szerb kormánybarát beszámolói szerint a Szerb Lista tagjai azért vették át lemondott társaik madátumát, hogy megakadályozzák a koszovói (albán) miniszterelnök “veszélyesen szerbellenes tervét”, hogy lojális kvázi szerbek támogatással nekilásson a koszovói alkotmány módosításához, és ezáltal a szerb népnek garantált alkotmányos jogok eltörléséhez.

A kilenc új képviselő szerint, ha nem vették volna vissza a mandátumokat, akkor fennállt volna a szerb önkormányzatok felszámolásának veszélye, a szerb hivatalos nyelvként történő eltörlése, a szerb kolostorok és az egyéb egyházi földek elkobzása, valamint a koszovói hadsereg létrehozása.Az új szerb képviselők kiemelték, hogy nem kívánnak aktívan részt venni a parlament munkájában, lépésük tisztán technikai jellegű, és továbbra is érvényben marad az a döntés, hogy a szerbek kivonulásukkal bojkottálják a koszovi intézményeket az átaluk lakott északi területeken.

Mindebből az derül ki, hogy az új képviselők azért “regisztráltak” hogy senki se üljön be a helyükre a Szerb Listával szemben álló koszovói szerb ellenzéki pártokból, vagyis az Albin Kurtival és a érdekekkel történő előhozakodás a szerbek közötti belső harc ügyetlen leplezése.

A mai lépés egyetlen célja annak a megakadályozása, hogy a szerbeknek szánt mandátumok Kurti és kollaboránsai kezébe kerüljenek, akik semmi jót nem akarnak a koszovói (és metóhiai) szerb népnek

– magyarázta a Szerb Lista tagja, aki mostantól kezdve úgy csinál, mintha képviselő lenne, de egyébként semmi köze ahhoz, amire felesküdött.

Csak a jó szerb a szerb

Petar Petković, a hivatalosan a szerb , valójában azonban az elnöki hivatal alá tartozó belgrádi koszovói iroda vezetője minden kétséget eloszlatott afelől, hogy a színjátékot Belgrádból “vezényelték le”.

Minden marad úgy, ahogy volt, a szerbek november 5-i kiállásukkal világosan és egyértelműen kimondták, hogy addig nincs visszatérés a koszovói intézményrendszerbe, amíg a pristinai kormány nem vissza a gépkocsik jogellenes átregisztrálásáról szóló rendeletét, és amíg nem alakul meg a Szerb Községek Közössége– közölte Petković, aki szerint a “képviselői visszatérésre” azért volt szükség, mert koszovói (albán) miniszterelnök bosszúból “pokoli tervet” készített elő a Koszovóban élő ellen.

A koszovói szerbekkel foglalkozó belgrádi irodavezető szerint a “pokoli terv” abból állt, hogy Kurti olyan szerbekkel töltené fel az egyébként szerbeknek járó parlamenti helyeket, akik a pristinai kormányt és személyesen őt támogatják, nem pedig Belgrádot és a szerb népet.

Ebből pedig az derül ki, hogy belgrádi kormányzati vélemény szerint a szerb néphez csak az tartozik, aki szerb kormányt és személyesen Aleksandar Vučićot támogatja & szolgálja. Petković szerint ha Kurti “pokoli terve megvalósul, akkor olyan koszovói szerb politikusok jutnának be az ottani parlamentbe, akiknek a pártjai a statisztikai hibahatár szintjén teljesítettek a választásokon.

A mostani koszovói szerb-szerb komédiából egyértelműen kiderül, hogy ki tartja kötőféken a koszovói szerbeket, és hogy a belgrádi vezetés nem csak a koszovói albánok ellen harcol, hanem azon szerbek ellen is, akik nem tartoznak táborába, vagyis nem csak az albánok számítanak ellenségnek, hanem a “rossz szerbek” is.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: