Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Karcolat

BAGIRA SZERBIÁBAN BÓKLÁSZIK: Átmászott a kerítésen a kiskunhalasi fekete párduc?

fekete parduc. jelen pivojpg
PÁRDUC ÉS SZARVAS: Melyik van nagyobb veszélyben?

Olvasási idő: 2 perc

A Vajdasági Erdőgazdaság (Vojvodinašume) közvállalat zombori fiókszervezete hivatalosan közölte, hogy párducot láttak az Apatin ában, amerre két évvel ezelőtt egy felfegyverzett szarvas is sétálgatott. Vajon mi történik, ha ez a szarvas találkozik találkozik a “puszta lábbal” védekező párduccal?

Ezt viccnek szántuk a hivatalos közlés szerint azonban a fekete párduc valóban arra felé bóklászik, és ez egyáltalán nem tréfa, erről cirill betűs papír is van, amit a hirdetés alatt be is mutatunk. (A cikk elolvasása után nyugodtan kattintsanak a hirdetésre!)

A dokumentumot kiadó Vajdasági Erdőgazdaság szerint a ragadozó rendkívül veszélyes, ezért arra kérik a lakosságot, hogy “vigyázzanak magukra és szeretteikre”.1668087424 thumbnail Image 1 1

A rövid közleményben egyúttal arra szólítják fel a környék lakóit, hogy ha bárki is meglátja Bagirát, azonnal értesítse az illetékes, vagyis a legközelebbi rendőrkapitányságot.

Feltéve, ha a párduc nem látta meg őt, mert akkor kisebb az esély a kihívására.

Ezen a ponton felvetődik egy következő kérdés, miszerint az Apatin környékén őgyelgő fekete párduc azonos-e azzal a nagymacskával, amelyet Kiskunhalas környékén láttak, mert ha igen, akkor tovább okvetetlenkedünk, vajon Bagira miként jutott át a túloldalára, talán a migránsok által ottfelejtett létrákon?

Vagy netalán a őrök észlelték a bőre színe alapján könnyen felismerhető állatot, és áttessékelték a kerítés túloldalára.

Ha viszont a kiskunhalasi és az apatini párduc nem egy és ugyanaz, akkor még súlyosabb a helyzet, mert akkor viszont annak lehetünk a szemtanúi, hogy a fekete párducok is migrálni kezdtek felé, az egyik már átjutott a kerítésen, a másik még nem, pedig fizesse ki a kerítés árát!

Ha már a kerítésnél tartunk, akkor van itt még más is, ami szinte már súrolja a “fekete humor” határát – fekete humor a fekete párducról, kerítés nélkül – vajon Szerbiában értesítette-e valaki a migránsokat, akik mostanában erdőn-mezőn laknak, vagy ha a hideg miatt egyre kevésbé is laknak – de árkon-bokron keresztül haladnak a határ & kerítés felé. És mivel migránsból arrafelé van bőven, így Bagira aligha marad éhen, amit persze a migránsoknak egyáltalán nem kívánunk.De az is lehet, hogy egy jól értesült párducról van szó, aki megértette a világ fontos és kevésbé fontos vezetőinek sarm el-sejki üzenetét a felmelegedéssel kapcsolatban, és máris elindult észak felé, mert tudja, hogy otthon egyre melegebb a helyzet, esetleg későn értesült arról, hogy néhány évvel ezelőtt Oscar-díjra jelölték, és még eddig jutott el Ámerikáig, ahol minden évben megoszkárolják a filmipart.

De félre a tréfával, nem csak a nem játék, hanem a fekete párduc sem, ezért csak felfegyverzett szarvasok társaságában járjon bárki is az apatini határban, legyen az migráns vagy bennszülött!

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: