Connect with us

Horvátország

ÖNGYILKOS GYERMEKGYILKOS: Egy horvát börtönben végzett magával a három gyermekét tavaly megölő osztrák férfi ???
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Horvátországban, a lepoglavai börtönben öngyilkos lett Harald Kopitz, aki előre megfontolt szándékból tavaly megölte három gyermekét. A Zágrábban dolgozó 56 éves osztrák férfi megmérgezte a gyerekeket, a holttesteken azonban fojtogatás nyomai is láthatók voltak. A gyilkosságot követően Kopitz magát is megpróbálta megmérgezni, de az életét akkor a horvát orvosok megmentették.

A horvát igazságügyi minisztérium közlése szerint Kopitz kedden 17 óra körül követett el öngyilkosságot a lepoglavai börtönben, és kórházba szállítás közben hunyt el.

Az esemény körülményeinek tisztázása még folyamatban van, a lepoglavai büntetés-végrehajtási intézet mindenről tájékoztatta az illetékeseket.

A minisztériumi közlés szerint a börtönben rendkívüli szakmai ellenőrzést tartanak az öngyilkosság körülményeinek feltárására, aminek eredményéről beszámolnak a közvéleménynek. Nyilván itt felmerül a kérdés, hogy a hírhedt börtönben miként fordulhatott elő a végzetes eset, tekintettel arra, hogy az előzmények alapján akár számítani is lehetett az öngyilkossági kísérletre.

Az 57 éves osztrák férfit június elején állították bíróság elé, ekkor derült ki, hogy Kopitz a gyilkosság estéjén először megfürdette a gyerekeket zágrábi lakásában, majd 30 tabletta szorongásgátló és nyugtató hatású Diazepamot tett a forró kakaójukba, amit a gyerekek megittak.

Kopitz Zágrábban élt, ahol saját vállalkozásai voltak, és több nagy cégnek dolgozott pénzügyi tanácsadóként. A meggyilkolt gyerekek édesanyja egy dubrovniki szállodában volt munkaviszonyban, a gyerekek a hétvégét töltötték az apjukkal.

Kopitz a tárgyalás elején azonnal bűnösnek vallotta magát, így a bíróságnak nem volt nehéz dolga, ezért kevesebb mint három órás bíráskodás után megszületett az ítélet. Valószínűleg ez volt a horvát igazságszolgáltatás történetének legrövidebb tárgyalása.

Az osztrák férfi minden gyermeke meggyilkolásáért 27-27 évet kapott, amit 50 éves börtönbüntetéssé vontak össze, miután a jog nem szimplán matematika, ez ugyanis a megengedett leghosszabb börtönbüntetés Horvátországban.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava