Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Migráció

EMBERCSEMPÉSZET: Egy kamion rakterében 30 török migránst akart bejuttatni Horvátországba

samac 2
DRÓNKÉP: (Bosanski) Šamac látképe dróntávlatból (Forrás: YouTube)

Olvasási idő: 1 perc

Egy horvát állampolgár 30 migránst szeretett volna bejuttatni Horvátországba, ám még a bosnyák oldalon lebukott. A próbálkozást a boszniai határőrség orašjei egysége hiúsította meg a šamaci határátkelőnél. Ezt a bosznia-hercegovinai határrendőrség közölte.

Az migránsokat speciális felszerelések segítségével fedezték fel a horvát ú teherautó rakterében.

A teherautó faárút szállított Bosznia-Hercegovinából Németországba.A céges tulajdonban lévő teherautót egy 52 éves horvát állampolgár vezette, akinek a teljes nevét nem adták meg, csak a kezdőbetűket közölték (S.M.).

A gyanú szerint a horvát férfi a kamion rakterében török ​​állampolgárokat szállított, akik nem teljesítették a határon való legális átlépés feltételeit, vagyis nem rendelkeztek érvényes beutazási dokumentumokkal.

A horvát sofőr ezzel a cselekedetével illegális anyagi előnyhöz szeretett volna jutni.

A boszniai hatóságok ezért bűntettének elkövetése miatt vették őrizetbe, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az illetékes bosznia-hercegovinai ügyész rendelete alapján a hatóságok a tehergépjárművet, az abban talált pénzt és a bűncselekmény végrehajtásával összefüggésbe hozható többi tárgyat ideiglenesen lefoglalták.

Az akció végrehajtása során a bosznia-hercegovinai határrendészet tagjai a és a német kormánya által adományozott speciális felszereléseket használták.A nyomozás és a tanúk meghallgatása után a határrendőrség a 30 török ​​állampolgárt átadta a bosznia-hercegovinai idegenrendészetnek, egyúttal javasolta a Bosznia-Hercegovina területéről történő kiutasításukat.

A bosznia-hercegovinai határrendészet megjegyezte, hogy az üggyel kapcsolatos további munka folyamatban van, ami bizonyára azt jelenti, hogy az ügyet nem zárták le, és folytatják a bűncselekmény körülményeinek feltárását és a szálak felgöngyölítését.

A török száma a következő időben megszaporodhat a nyugat-balkáni térségben, miután Szerbia nemrég könnyítette a török állampolgárok bejutását az országba.

Recep Tayyip közelmúltban tett belgrádi látogatása során megállapodott Aleksandar államfővel az útlevél-kötelezettség kölcsönösen eltörlésében, így a török állampolgárok ezentúl személyi igazolvánnyal is beléphetnek Szerbiába.

A rendelkezéstől azt várják, hogy tovább növekszik az egyébként is jelentős mértékű idegenforgalom a két ország között.

A megállapodásnak lehetnek azonban hátrányos következményei, ami a törökök és a kurdok számának hirtelen megemelkedéséhez vezethet a migránsok között, amire a fenti eset is bizonyítékként szolgálhat.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: