Connect with us

Belgrád

SZÖKNEK PUTYIN ELŐL: Legalább 4000 orosz menekült érkezik a következő két hétben Belgrádba

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Déjà vu. Megismétlődnek a kilencvenes évek, ezúttal azonban nem Jugoszláviából, amely már nem létezik, hanem Oroszországból menekülnek az emberek, főleg a hadköteles férfiak. Az orosz elnök szerdán részleges mozgósítást rendelt el, hogy 300 ezer embert sorozzon be. Az oroszok közül ezért sokan igyekeznek elhagyni a hazájukat, megpróbálnak repülőjegyet szerezni azokba az országokba, ahova nem kell vízumot váltaniuk, tehát Törökországba, Örményországba, Grúziába és Szerbiába.

A teltházas belgrádi járatok azt jelzik, hogy Szerbia most a legkedveltebb úti cél, ahova többezer euróért lehetett jegyet váltani.

A két főváros között közlekedő Air Serbia október 9-ig már minden jegyet eladott a naponta egyszer induló járatára, ami azt jelzi, hogy a következő két hétben mintegy négyezer orosz érkezik a szerb légitársasággal Belgrádba.

Az “Oroszok, fehéroroszok, ukránok és szerbek együtt a háború ellen” elnevezésű belgrádi csoport a Twitteren arról számolt be, hogy október közepéig már nincsenek jegyek az Oroszországból Belgrádba induló járatokra, de hasonló a helyzet a Törökországba, Grúziába és Örményországba induló gépeken is.

Jegyek már csak a különböző “egzotikus kombinációkra” vannak, amelyek által Belgrád több átszállással közelíthető meg Ankarán, Isztambulon vagy netalán Bakun keresztül, nyilván ezek a “nyertes kombinációk” sem olcsók, főleg ha Dubai érintésével vezetnek Belgrádba.

Egy ilyen útért 300 ezer rubelt, vagyis ötezer dollárt kellett fizetni, ami ötszöröse az oroszországi átlagkeresetnek, tehát szökni is csak azok tudnak, akiknek van miből.

Egyelőre nincsenek pontos adatok azzal kapcsolatban, hogy hány orosz érkezett a szerb fővárosba az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta, de az oroszok az utóbbi időben ezresével nyitottak folyószámlákat a belgrádi bankokban, amiből arra lehet következtetni, hogy már 30-50 ezer orosz tartózkodik Belgrádban. És az igazi invázió csak most kezdődik.

A legfrissebb adatok szerint a szerb fővárosba érkező oroszok eddig mintegy 1000 céget alapítottak Belgrádban, ezeknek a többsége az IT-szektorban tevékenykedik.

Az oroszok menekülnek Isztambul, Jereván és Tbiliszi irányába is, amíg a moszkvai diktátor nem zárja le a határokat a hadköteles férfiak előtt, erre is volt példa a volt Jugoszlávia esetében 1991-ben.

Az éjszakai jelentések szerint egy jegy ára a Moszkvából Isztambulba és Dubaiba induló gépeken megközelítette a tízezer eurót, a Turkish Airlines, amely szintén közlekedik Moszkva felé, 9200 euróért kínálta a jegyet csak egy irányba.

Az oroszok vonattal is próbálkoznak, hírügynökségi jelentések szerint az orosz vasutak honlapja lefagyott, mert hirtelen sokan szerettek volna jegyet váltani a külföldre induló szerelvényekre.

Egyes jelentések szerint a Grúzival közös határon az orosz határőrök visszafordítják az embereket, amit nem lehet kizárni, de ellenőrzni sem, az viszont biztos, hogy a közúti átkelőknél Grúzia felé végelláthatatlan sorokban várakoznak az autók az átkelésre.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

A horvát ügyészség (DORH) épületének bejárata A horvát ügyészség (DORH) épületének bejárata
Horvátország9 óra telt el azóta

A horvát ügyészség ügyvédeket keres, miután a MOL választottbírósághoz fordult

Miután abban az időben, amelyre a MOL választottbírósági kezdeményezése vonatkozik, a BALK már létezett, és foglalkoztunk is a horvát kormány...

Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint Egymilliárd eurós kézfogás, Mickoszki ilyen értékű pénzügyi csomagban állapodott meg Orbánnal a macedón Forum című hetilap szerint
Macedónia2 nap telt el azóta

Egymilliárd eurós magyar hitelből lökné be a gazdaságot az új macedón miniszterelnök

Magyarország pénzét - nem hivatalos értesülések szerint - olyan infrastrukturális projektek befejezésére fordítják, mint például a Kicsevo-Ohrid autópálya, és nem...

HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg HŐSÉG: Hőhullám sújtja a héten Horvátországot és a Balkánt, ahol rekordmagas hőmérsékletek várhatók, Magyarország sem ússza meg
Horvátország1 hét telt el azóta

Hőség a horvát tengerparton és az egész térségben, 40 fok körüli hőmérsékletek várhatók

A legmelegebb légtömegek a hét közepétől érik el a közép-balkáni térséget, Németországot, Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot és Lengyelországot. Az előrejelzések szerint...

8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban 8372 - Magyarországnak üzentek Szarajevóban
Bosznia2 hét telt el azóta

8372: Srebrenicára utaló graffiti jelent meg a magyar és a szlovák nagykövetség falán Szarajevóban

A labdák segítségével értékeld a cikket! [Összesen: 8 Átlag: 5] Hallgasd meg ezt a cikket! Szarajevóban graffitik jelentek meg Magyarország...

A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén A hidegháborús korszak egyik járművének számító BTR-ek egy oroszországi katonai parádén
Fegyverzet3 hét telt el azóta

A szerb média szerint Orbán 66, és nem 26 BTR-t küld(ött) ajándékba Vučićnak, mi lesz a MiG-29-esekkel?

A magyar és a szerbiai hírek több ponton is eltérnek egymástól: magyar részről eladásról beszélnek, a szerbiai kormánymédia viszont arról...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava