Connect with us

Szerbia

VUČIĆ PATYOMKIN-VÁROSBAN: Még a kiszáradt fák is “életre keltek”
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Újvidék annyira igyekezett jó benyomást kelteni a tegnapi nagygyűléssel, hogy még a kiszáradt fákat is életre keltette, amiért esetleg a biológiai Nobel-díjra is felterjeszthetnék. A feltámasztást úgy érték el, hogy a kiszáradt facsemeték koronájába zöld ágakat tűzdeltek, hogy azok “élőbbnek” tűnjenek.

A Patyomkin-város

A 021.rs hírportál értesülései szerint mindez néhány órával Aleksandar Vučić elnök Újvidékre érkezése előtt történt. Fontos lehetett az időzítés, mert az álcázó ágak gyorsan elhervadhattak volna a melegben, ha túl korán kiteszik őket.

A kiszáradt facsemetéket a Szerb Nemzeti Színház épülete közelében öltöztették “zöld köntösbe”, az említett színház karnyújtásnyira van a Szabadság tértől, ahol a horvátországi Vihar-hadművelet során elűzött szerbekre emlékeztek. A “munkát” zöld ruhába öltözött személyek végezték, akik a helyi portál értesülései szerint nem a városi kertészeti vállalat dolgozói, ott ugyanis nem tudtak az akcióról.

A 021.rs újságírói ugyan nem találkoztak a zöldítésen tüsténkedő személyekkel, bár a közösségi média ad némi támpontot erre vonatkozóan, viszont maguk is látták az “álcázás eredményét”.

A kiszáradt fák egy része tele volt zöld ágakkal, amelyeket könnyen el lehetett távolítani, mert nem volt mind lekötve, vagyis tényleg csak tűzdelték őket. Más fák mellet zöld ágak hevertek a földön, amelyeket még be kellett volna illeszteni a “Patyomkin-növényzetbe”.

Az eseményt megelőzően az újvidéki Szabadság téren több állami és magáncég is részt vett az előkészületekben, a Twitteren talált felvétel tanúsága szerint a munkát a GreenDecor nevű cég végezte, legalábbis az ő pólójukat viselte a “zöldítő ember”. A cég honlapja alapján elképzelhető, hogy egy ilyen munka beleillik a profiljukba.

Mindez tehát néhány órával a “Vihar” évfordulója alkalmából rendezett nagygyűlés előtt történt, amelyen Aleksandar Vučić szerb elnökön kívül más magas rangú tisztségviselők is megjelentek Szerbiából és a boszniai Szerb Köztársaságból. Ott volt Miloš Vučević újvidéki polgármester is, aki egyúttal a Szerb Haladó Párt alelnöke, nyilván számára “pártfeladat” volt, hogy minden jól nézzen ki.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava