Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

VUČIĆ PATYOMKIN-VÁROSBAN: Még a kiszáradt fák is “életre keltek”

greendecor
ZÖLDÍTÉS: Adtak a látszatra Patyomkin-városban (Forrás: Twitter)

Olvasási idő: 1 perc

annyira igyekezett jó benyomást kelteni a tegnapi nagygyűléssel, hogy még a kiszáradt fákat is életre keltette, amiért esetleg a biológiai Nobel-díjra is felterjeszthetnék. A feltámasztást úgy érték el, hogy a kiszáradt facsemeték koronájába zöld ágakat tűzdeltek, hogy azok “élőbbnek” tűnjenek.

A Patyomkin-város

A 021.rs hírportál értesülései szerint mindez néhány órával Aleksandar Újvidékre érkezése előtt történt. Fontos lehetett az időzítés, mert az álcázó ágak gyorsan elhervadhattak volna a melegben, ha túl korán kiteszik őket.

A kiszáradt facsemetéket a Nemzeti Színház épülete közelében öltöztették “zöld köntösbe”, az említett színház karnyújtásnyira van a Szabadság tértől, ahol a horvátországi -hadművelet során elűzött szerbekre emlékeztek. A “munkát” zöld ruhába öltözött személyek végezték, akik a helyi portál értesülései szerint nem a városi kertészeti vállalat dolgozói, ott ugyanis nem tudtak az akcióról.A 021.rs újságírói ugyan nem találkoztak a zöldítésen tüsténkedő személyekkel, bár a közösségi ad némi támpontot erre vonatkozóan, viszont maguk is látták az “álcázás eredményét”.

A kiszáradt fák egy része tele volt zöld ágakkal, amelyeket könnyen el lehetett távolítani, mert nem volt mind lekötve, vagyis tényleg csak tűzdelték őket. Más fák mellet zöld ágak hevertek a földön, amelyeket még be kellett volna illeszteni a “Patyomkin-növényzetbe”.

Az eseményt megelőzően az újvidéki Szabadság téren több állami és magáncég is részt vett az előkészületekben, a Twitteren talált felvétel tanúsága szerint a munkát a GreenDecor nevű cég végezte, legalábbis az ő pólójukat viselte a “zöldítő ember”. A cég honlapja alapján elképzelhető, hogy egy ilyen munka beleillik a profiljukba.

Mindez tehát néhány órával a „Vihar” évfordulója alkalmából rendezett nagygyűlés előtt történt, amelyen szerb elnökön kívül más magas rangú tisztségviselők is megjelentek Szerbiából és a Szerb Köztársaságból. Ott volt újvidéki polgármester is, aki egyúttal a alelnöke, nyilván számára “pártfeladat” volt, hogy minden jól nézzen ki.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: