Connect with us

Szerbia

NAPSÜTÉSES HÉTVÉGE: Fotópályázatot hirdetett a szerb elnök

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Nasa najlepsa Srbija
A cikk meghallgatása

Az Instagramon kérte fel honfitársait a szerb elnök, hogy küldjék be “Szerbia legszebb fotóit” az általa megadott e-mail címre. A szombaton meghirdetett “fotópályázat” célja, az ország szépségeinek népszerűsítése.

– Arra kérjük Önöket, hogy küldjék be a Szerbia legszebb tájairól készült fotókat a nasanajlepsasrbija@predsednik.rs e-mail címre, hogy országunk egyedülálló szépségét a lehető legjobb módon népszerűsítsék

– írta Instagram-oldalán Aleksandar Vučić, aki minden héten közzétesz egy képet a profilján. A megadott e-mail beszélő cím, jelentése “a mi legszebb Szerbiánk”.

A “pályázati közlemény” szerint az év végén a legtöbb lájkot kapott fotót díjazzák is, készítőjét pedig maga Vučić fogadja. A közlemény arról nem szól, hogy a “kézrázáson és a vállveregetésen túl” mivel jutalmazzák a legjobb kép készítőjét.

A szerb elnök azt kérte honfitársaitól, hogy csak a saját maguk által készített fotókat küldjék be, és adják meg hozzá az elérhetőségüket is.

– Használják ki ezt a csodálatos napsütéses hétvégét, és járják be a mi Szerbiánk legszebb vidékeit! Ma én is útra kelek, és lehet, hogy valahol találkozunk

– jegyezte meg a “fotópályázatot” meghirdető szerb elnök.

Vučić már többször nehezményezte, hogy a szerbek külföldi országokba járnak “turistáskodni”, és ezáltal elhanyagolják a saját országukat.

Előfordulhat, hogy az elnöki pályázat meghirdetésével a szerb államfő a hazai turizmust szeretné népszerűsíteni, természetesen a nemzeti öntudat növelésén túl.

Az Instagramon meghirdetett “elnöki pályázatot” néhány óra alatt több mint ezren kedvelték. Azt nem tudni, hogy közülük mennyi a “bérlájkoló”, de van köztük néhány “gyanús rajongó”.

– Tisztelt Elnök Úr! Köszönjük a kezdeményezést! Az Ön nagysága abban rejlik, hogy a világ számára ezekben a gonosz és nehéz időkben megtalálja magában az erőt és az akaratot, hogy bejárja a mi gyönyörű Szerbiánkat

– írta egy hozzászóló, aki úgy fogalmaz a rövidre fogott ömlengés végén, hogy büszke az ország elnökére.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava