Connect with us

Szerbia

A KÖVETKEZŐ CÉLPONT: Az Anonymus hackercsoport megfenyegette a szerb népet

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Anonymus hackercsoport
A cikk meghallgatása

Az Anonymus hackercsoport a Twittert használta fel arra, hogy fenyegető üzenetet küldjön Szerbiának, illetve a szerb népnek (is). Az Anonymus nevében egy férfihang azt közölte, hogy a szerb nép lesz lesz a következő célpont, mert támogatja Oroszországot.

A hackercsoport bosszúja

Az Anonymus csoport tagjai a “V, mint vérbosszú” (V for Vendetta) kultikus filmből ismertté vált álarc mögé bújva küldik üzeneteiket a világhálón, illetve a közösségi médián keresztül.

A csoport most a Twittert használta fel arra, hogy üzenjen a szerb népnek (is), az üzenet azonban csak a szerb sajtó és média által érhető el, mert a szabályok megsertése miatt törölték a szóban forgó közösségi portálról.

A fenyegetés tartalmát a szerb médiajelentések alapján ismertetjük.

– Üdvözlet ismét a világ polgárainak! Ma a szerb néphez szólunk! Ti aktívan támogatjátok Oroszországot az Ukrajna elleni véres és terrorista akcióiban. Nem törődtök az emberi áldozatokkal és a szegény ukrán gyerekekkel, ezért ti vagytok a következő célpontunk. Szeretnék feltenni nektek egy kérdést: Tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy mégsem? De ebben a pillanatban ez mindegy is, csak várjátok a bosszúnkat a vakságotokért és a butaságotokért. Névtelenek vagyunk, nem felejtünk és nem bocsátunk meg. Számoljatok velünk!


– hallható a felvételen.

Miután a Twitter csak a fenti üzenetet törölte és nem az áprilisban nyitott profilt, ezzel nem akadályozta meg, hogy az Anonymus csoport ismeretlen/névtelenen tagja újabb üzenetet küldjön.

– Tudjátok, miért vagyok biztos abban, hogy mindent jól csinálok? Mert jelen pillanatban sokan gyűlölnek Szerbiából… Ez csodálatos!


– írta délelőtti bejegyzésében az Anonymus csoport tagja, aki egy nappal ezelőtt fenyegette meg Szerbiát. Az Unknown profil tulajdonosa olyan férfinak vallja magát, aki igazságot akar a világban, és ráadásul egy hacker – és ezt a tudását – a jelek szerint – “nem fél használni”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava