Connect with us

Horvátország

VIDEÓSZEMÜVEGEN ÁT: Az eszéki Orqa és a svájci ImmersionRC fúziója

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

irc lza mini
A cikk meghallgatása

A horvát gazdaság “kriptoágazata”, a kormány és a médiumok által gondosan eltitkolt high tech és IT, töretlenül folytatja gyors növekedését. Így például az eszéki technológiai vállalat, az Orqa d.o.o. megerősítette világelsőségét az első személyű nézet technológia (First Person View) fejlesztésében, miután 100% -os részesedést szerzett a svájci ImmersionRC-ben (IRC).

Közel a távoli valóság

– A szerződés aláírása az eddigi sikeres együttműködés természetes folytatása, amelytől továbbra is jelentős innovációkra számíthatunk a legfejlettebb digitális technológiák felhasználásával

– mondta Srđan Kovačević, az Orqa vezérigazgatója, aki jelenleg Washingtonban tartózkodik a DIGITALEUROPE delegáció tagjaként, hogy kiemelkedő amerikai politikai döntéshozókkal működjön együtt a globális digitális üzletág összehangolása érdekében.

– Készen állunk az IRC portfóliójának egyesülése és felvásárlása által garantált jövőbeli közös, innovatív sikerekre, lehetővé téve az Orqa számára, hogy a globális piacon az egyik legteljesebb dróntechnológiai portfóliót kínálhassa. Nagy örömünkre szolgál, hogy üdvözölhetjük az Orqában régi partnerünket és barátunkat, Tonyt.

– köszöntötte az új partnerét Kovačević, Anthony Cake-et, az IRC korábbi vezérigazgatóját.

– Több mint két éves sikeres együttműködés után, elsősorban a Ghost termékcsalád gyártópartnereként, biztos vagyok benne, hogy az Orqával való egyesülés kulcsfontosságú lépés a jövőbeli élvonalbeli technológiák fejlesztésében, így az FPV iparág legerősebb mérnöki és termékipari vállalatává válunk

– magyarázta Cake, aki most az Orqa újonnan kinevezett technológiai innovációs igazgatója.

Az ImmersionRC (IRC) 10 éves tapasztalatával a fejlett drónmegoldásokra szakosodott FPV iparág kezdeményezője, míg az Orqa az elmúlt években globális vezető szerepet töltött be a drónpilóták és a drónipar egyik vezető vállalata számára készült videoszemüvegek tervezésében és gyártásában.

Az Orqa üzleti tevékenységének gerincét a fejlesztés és a prototípusgyártás képezi. Az első személyű nézet technológiák (FPV), a távoli valóság (Remote Reality), a videojel-továbbítás és a rádiókommunikáció, valamint az elektronikus alkatrészek és eszközök gyártása területén.

Katonai szempontok

A két cég egyesülése és partnersége nem igazán meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy ezek rendkívül erős vállalatok az FPV-iparban, amelyek termékei és üzleti jövőképe tökéletesen illeszkedik egymáshoz, és így kiegészítik egymást.

A svájci székhelyű ImmersionRC egy évtizede specializálódott a fejlett elektronikára, és az FPV technológiák egyik kezdeményezője, és a horvátországi Orqa, bár csak 2018-ban alapították, gyorsan globális vezetővé vált a dróntechnológiák tervezésében és gyártásában, valamint az alacsony késleltetésű videorendszerek és a következő generációs videoszemüvegek tervezésében és gyártásában a pilóta nélküli platformok távvezérléséhez.

A szerződés értelmében Orqa átveszi az IRC 100%-át, és vezérigazgatója, Anthony Cake, csatlakozik az Orqa csapatához technológiai újítások igazgatójaként.

Azok számára, akik egy kukkot sem értettek az egészből, legrövidebben arról van szó, hogy ha az ember Orqa-szemüveget biggyeszt az orrára, akkor a drón “szemével”, pontosabban kamerájával fogja látni a világot, mintha maga is a levegőben lebegne.

A szórakozás mellett – versenydrónok irányítására szolgál – komoly katonai/biztonságtechnikai felhasználása is lehetséges, mint erről a BALK nem régen hírt adott.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava