Connect with us

Szerbia

PEDOFÍLIA: Öngyilkos lett a szerb nagykövet, aki saját lányát környékezte meg? 🔞

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

1dokumentum
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 3 perc

Belgrádi sajtójelentések szerint öngyilkos lett, és nem baleset következtében hunyt el Szerbia portugáliai nagykövete. Oliver Antić haláláról a napokban számolt be a szerbiai és nem csak a szerbiai sajtó, amely a Reutersre hivatkozva azt jelentette, hogy Oliver Antić a portugál főváros közelében lévő egyik sziklánál négy nappal ezelőtt megcsúszott, és a tengerbe zuhant. Közben azonban kiderült, hogy a nagykövet öngyilkos lett, miután feljelentést tettek ellene fajtalankodásra tett kísérletek miatt. Az ügy azért is kellemetlen, mert a nagykövet ismert jogászprofesszorként a Szerb Haladó Párt egyik alapító tagja, és az előző államfő, Tomislav Nikolić tanácsadója volt.

Emotív búcsú

A szerbiai külügyminisztérium a halálesettel kapcsolatban azt közölte, hogy a portugáliai nagykövet baleset következtében vesztette életét, sőt egyes jelentések korábban arról szóltak, hogy Antić munkalátogatáson tartózkodott Cascaisban, amelynek közelében a Pokol szája (Boca do Inferno) néven közismertté vált hasadék van.

A szerb sajtó a hivatalos közléssel összhangban kezdetben tragikus balesetként kezelte az esetet, Tomislav Nikolić volt államfő, aki jobbkezének és barátjának tekintette Antićot, a kormányközeli Novostinak pedig úgy nyilatkozott, hogy Szerbiában “nem sok olyan elme és tanárember van, aki annyi tudással és integritással rendelkezett, és aki annyira elismert volt a világban”, mint Antić.

– Utolsó megbízatását, amelyet a mi elnökünktől (Aleksandar Vučić) és Szerbiától kapott méltósággal teljesítette, amiért élvezte a portugál elnök és a Lisszabonban dolgozó többi nagykövet megbecsülését

– jelentette ki a volt szerbiai államfő a Novosti által “emotív búcsúnak” minősített megnyilvánulásban, amelyben Nikolić úgy fogalmazott, hogy “elment a barátom és tanácsadóm, a mi drága Dikánk”.

Az “érzelemdús” visszaemlékezésben a volt szerb államfő azt is megemlítette, hogy a tragikus körülmények között elhunyt nagykövet korábban egyike volt a Szerb Haladó Párt alapítójának, és hogy utolsó percig hűséges maradt a párthoz, amelyhez olyannyira kötődött.

Másféle érzelmek 🔞

A portugál sajtó már korábban kétségbe vonta az öngyilkosságról szóló híreket, az ottani lapok szerint ugyanis a 72 éves nagykövet a turista látványosságnak számító hasadékhoz hajtatott, ahol kiszállt az autóból és a tengerbe vetette magát.

Ottani médiajelentések szerint a kíséretében lévő személyek azonnal riasztották a rendőrséget és a tűzoltóságot. Antić még adott életjeleket, amikor megtalálták, újraélesztése azonban sikertelennek bizonyult, vagyis a nagykövet elhunyt.

Az ismert professzor és diplomata halálával és előéletével kapcsolatban a fordulatot annak a dokumentumnak az előkerülése jelentette, amely tegnap jelent meg a világhálón: egy feljelentésről van ugyanis szó, ami egészen más fényt vet a történtekre.

Majdnem egy hónappal ezelőtt Belgrádban ugyanis bűnvádi feljelentés történt, amelyben azzal vádolták meg Antićot, hogy szexuális cselekményekre akarta rávenni 9 éves kislányát. A feljelentést a kislány édesanyja január 27-én tette, aki a dokumentum alapján külön élt a kislány apjától, aki saját házában követte el a feltételezett bűncselekményeket.

dokumentum
A feljelentés első oldalán – amely tegnap megjelent a közösségi médiában – az olvasható, hogy Oliver Antić 2020 nyara és 2021 augusztusa között belgrádi házában szexuális tevékenységre próbálta rávenni saját kiskorú lányát, aki a valószínűsíthető bűncselekmények elkövetése idején 9, illetve 10 éves volt.

Antić állítólag több alkalommal is megmutatta a lányának a nemi szervét, és arra kérte a gyereket, hogy érintse és csókolja meg. Előfordult az is, hogy levette a kislány ruháját és a melleit kezdte tapogatni, amire a kislány sírva fakadt, és menekülni kezdett előle. A dokumentum szerint a volt nagykövet a fürdőszobában is megszorongatta a lányát, aki éppen zuhanyozott.

A történtekről beszámoló Blic hírportál szerint hiteles a dokumentum, és az ügyészség azonnal vizsgálatot indított a feljelentéssel kapcsolatban, az öngyilkosságot követően azonban a feljelentést elutasítják, az ügy pedig felderítettlennek minősül.

Az esettel kapcsolatban felmerül a média, illetve a közösségi média szerepe és felelőssége is, a Blic ugyanis arra kérte az “internet népét”, hogy azután adja tovább a dokumentumról készült fénymásolatot, miután azon kihúzza a kislány nevét, ami az elsődleges közlés során nem történt meg.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

Szerbia

VUČIĆ: A koszovói szerbek fellázadtak Kurti terrorja ellen

Közzététel:

a megjelenés dátuma

koszovói szerbek albán Kurti
A szerb elnök szerint a koszovói szerbek egy része felült a provokációknak (Screenshot)
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 4 perc

A szerb elnök vasárnap esti sajtótájékoztatója alkalmával úgy fogalmazott, hogy a koszovói szerbek fellázadtak Kurti terrorja ellen, majd megjegyezte, hogy a történtekért kizárólag Albin Kurti koszovói miniszterelnök felelős, aki mindenáron bele akarja rángatni Szerbiát egy háborúba a NATO szemben, bár szerinte némi felelősség terheli azokat a külföldi erőket is, amelyek őt segítik. Aleksandar Vučić a Banjskában történteket arra használta fel, hogy ismételten felszólítsa a nemzetközi közösséget a Szerb Községek Közösségének (Zajednica Srpskih Opština, ZSO) létrehozására.

Koszovói szerbek voltak

Aleksandar Vučić szerb elnök úgy fogalmazott, hogy a Banjska melletti lázadásban résztvevő szerbek ellen brutális támadás indult, és ezért felmerült a kérdés, hogy a probléma megoldásába miért nem vonták be a KFOR-t, mert az szerinte kevesebb áldozattal járt volna, ami később úgy fogalmazódott meg, hogy hol volt a KFOR most, és hol volt korábban, például a barikádok eltávolításakor.

Vučić megjegyezte, hogy a rendelkezésére álló megerősített adatok szerint az akcióban megölt szerbek Koszovóból származnak, és szinte biztos, hogy közülük kettőt mesterlövész lőtt ki, vagyis a meggyilkolásukra nem volt feltétlenül szükség.

A rendelkezésre álló adatok szerint két szerb súlyosan megsebesült, és nem zárta ki, hogy van egy negyedik halálos áldozat is, egy ember ugyanis nem biztos, hogy életben marad, mert nem akartak neki segíteni.

Belgrádban állítólag rendelkeznek egy hangfelvétellel, amelyen az albán rendőrök nevetgélnek, miközben egyikük azt mondja, hogy hagyják meghalni a megsebesült szerb férfit, mert semmi okuk nincs arra, hogy segítsenek rajta.

Vučić szerint Albin Kurti az egyetlen, aki okolható azért, ami ma Koszovóban történik, és sajnálja, hogy a szerbek egy része felült a provokációknak. A szerb elnök ugyanakkor megjegyezte, hogy a nemzetközi közösségnek azt a részét is felelősség terheli, aki segít Kurtinak.

A szerb elnök mentegette a szerb egyházat is, amely szerinte semmilyen formában nem volt érintett, és a fegyveresek csak azért mentek oda, mert két sebesültjük is volt.

A spin-forradalom

Vučić arról is beszélt, hogy délelőtt beindult a spin-forradalom, mert egyesek, akik bevérezték a kezüket az 1999-es bombázások során, egyszer csak arra gondoltak, hogy ismét meg kellene vádolni, és megint bombázni kellene Szerbiát.

A szerb elnök ezzel kapcsolatban konkrét neveket nem említett, de mivel ezt az utóbbi időben gyakran felemlegeti, láthatóan nem felejtette el az akkor történteket.

A szerb elnök itt hívta fel a figyelmet azokra a hamisnak bizonyult hírekre, amelyek szerint Koszovóban életét vesztette Pavle Bihali, a Levijatan csoport vezetője, szerinte ugyanis koszovói részről ezáltal szerették volna összefüggésbe hozni Szerbiát a koszovói eseményekkel.

A szerb elnök szerint az az információ is hamisnak bizonyult, hogy Koszovóban meghalt Radomir Počuča, aki a szélsőséges Eskütartók, azaz a Zavetnici tagja, akit a kelet-ukrajnai harcokban való közreműködéséért Szerbiában már elítéltek.

Azt is szemenszedett hazugságnak nevezte, hogy a harcokban részt vettek az Obraz mozgalom tagjai, ez egy szélsőjobboldali csoport, amelyet 2012-ben betiltottak, de más néven ma is létezik, a vezetőjük, Mladen Obradović maga is cáfolta a hírt.

A pristinai-tiranai Albanian Post arról számolt be, hogy a harcokban részt vettek az orosz Wagner Csoport és a szintén orosz titkos zsoldoshadsereg, a Szpecnaz tagjai, amit a szerb elnök szintén hazugságnak nevezett.

Vučić mindezt összefoglalva úgy fogalmazott, hogy egyáltalán nem az volt a fontos, hogy miként hazudnak, csak az volt a fontos, hogy az albán rendőr meggyilkolásáért a felelősséget Belgrádra hárítsák, miközben ők rendelkeznek a világ összes jogosítványával ahhoz, hogy a Koszovó északi részén élőket zaklassák.

A szerb elnök szerint különösen a szerb egyházat támadták Alicia Kearns brit külügyi bizottsági elnök szellemében. A brit politikus nemrégiben azt állította, hogy Szerbia mentőautókkal csempészi be a fegyvereket Koszovóba, ahol a szerb ortodox egyház raktározza azokat, amivel kapcsolatban Vučić megítélése szerint mindenki hazudik.

koszovói szerbek albán Kurti

A banjskai szerb kolostor (Forrás: X-platform)

A szerb elnök arról is beszélt, hogy 2022 novembere – vagyis a szerb rendőrök kilépése óta – 62 alkalommal használták a koszovói rendőrséget a szerbek ellen, 56 etnikai indíttatású támadás volt velük szemben.

A nap folyamán egyébként ülésezett a szerbiai Nemzetbiztonsági Tanács, a testület Vučić szerint részletes és alapos döntéseket dolgoz ki, amelyeket a következő napokban hoznak nyilvánosságra.

A szerb elnök a következő mondatát a nemzetközi közösséghez intézte, amelyet ismételten felszólított a Szerb Községek Közösségének megalakítására, és követelte, hogy az északi területeken szerb rendőrök legyenek, ami körülbelül így is volt tavaly novemberig, amíg nem vetették le az egyenruhát.

Királyi többesben a szerb elnök egyúttal békére és visszafogottságra szólította fel a koszovói szerb népet, és arra kérte őket, hogy a higgyenek az államnak, bár azt nem mondta, hogy melyiknek, bár ez ebben az esetben szinte magától értetődik.

A szerb elnök üzent a koszovói albánoknak és azoknak is, akik nyomást gyakorolnak Belgrádra: velük az tudatta, hogy szerb részről soha nem ismerik el Koszovó függetlenségét, még akkor sem, ha az összes szerbet leölik, és a vasárnap történt események ebben nem csak őt, hanem az egész szerb népet megerősítették.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava