Connect with us

Horvátország

EROTIKUS TARTALOM: Potencianövelő szereket is kínáltak a volt horvát elnökasszony honlapján

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Erotikus tartalom, potencianövelő szerek, gyors kölcsön az interneten – ilyen és hasonló tartalmak jelentek meg Kolinda Grabar- Kitarović volt honlapján, amelyen a látogatók azzal kapcsolatban is tanácsokat kaphattak, hogy miként lehet gazdag amerikai férfiakat becserkészni a “sugar dady” intézményén keresztül. Az alábbi történet különösen érdekes, mert már felmerült, hogy Grabar- Kitarović esetleg a NATO következő főtitkára lehet. Kérdés, hogy ez a kis botrány csökkenti, vagy netalán növeli az esélyeit két vetélytársával szemben?

Elnökasszonyi honlap

A volt horvát elnökasszony honlapja a predsjednica.hr címről működött, de miután Kolinda Grabar- Kitarović elvesztette a választásokat, tovább már nem volt rá szükség, így “ebek harmicadjára” került.

Egy horvát internetes marketingszakértő szerint ez úgy fordulhatott elő, hogy a domain régi tulajdonosa nem hosszabbította meg az előfizetést, így a honlapot megvette valaki más, aki új tartalommal töltötte meg az oldalt, amelyről korábban Kolinda Grabar- Kitarović elnöki üzeneteit küldte.

Az új elnök, Zoran Milanović akkor sem vehette volna át elődjének a honlapját, ha akarta volna – mert Horvátország mégsem Amerika, ahol az aktuális kormányzat mindig a https://www.whitehouse.gov/ címen érhető el.

A predsjednica szó szerint elnökasszonyt jelent, ennek hímnemű változata a predsjednik, vagyis az elnök szó, és “bármilyen furcsa” most a hivatalos horvát elnöki oldal a https://www.predsjednik.hr/ címen található, miután a jelenlegi államfő “természeti adottságainál fogva” nem lehet elnökasszony.

A hab a tortán az, hogy az egykori elnökiasszonyi oldalról nem lehetett eljutni az elnöki oldalra, viszont egyebek között egyenes link vitt egy “férfi keres férfit” jellegű hirdetési portálra, amelyet ide inkább nem linkelnénk be.

Ha Milanovićot netalán ismét egy nő követné az elnöki poszton, akkor ismét szükség mutatkozhat az elnökasszonyi domainre, csakhogy a mostani elnök nem gondolt esetlegesen “nőnemű” utódjára, így a http://predsjednica.hr már más kezében van: az új tulajdonos a bulgáriai Plovdivban bejegyzett KD CAPITAL LTD. Ettől függetlenül az erotikus tartalom és a különböző ajánlatok horvátul íródtak, tehát a “horvát piacnak” szánták őket.

Az elnökváltást követően a “nőnemű oldalról” a horvát elnöki hivatalnak kellett volna gondoskodnia. Zágrábi médiajelentések szerint a szolgáltató annak rendje és módja szerint értesítette is a hivatalt az előfizetés lejárásáról, de az új adminisztráció a füle botját sem mozdította, így az oldal kikerült az állami tulajdonból.

Miután a sajtó ráugrott a témára, az elnökasszonyi honlapot deaktiválták, vagyis jelenleg nem érhető el az oldal, viszont az internetes archívumokban a tartalom egy része hozzáférhető. A deaktiválás azt jelenti, hogy a címen már nincs semmi, vagyis a központi hatalom rögtön lépett, bár a tulajdon, vagyis a domain egyelőre nincs az állam birtokában.

Karácsonyi séta

A zágrábi N1 TV megkereste az üggyel kapcsoltban Kolinda Grabar- Kitarovićot, aki érdemben nem reagált az ügyre, viszont boldog karácsonyt kívánt.

Az ügy talán el is ült volna, ha a volt elnökasszony december 24-én nem tűnik fel egy könnyed karácsonyi sétán Zágráb központjában egy, a közvélemény számára ismeretlen fiatalember kíséretében.

A zágrábi index.hr hírportál kiderítette, hogy a volt elnökasszonynak Mate Njavro csinált társaságot, mint a fenti képen látható. Njavro annak az üzleti iskolának a dékánja, ahol a volt elnökasszony most tanácsadóként közreműködik.

A horvát hírportálok pofátlanul megjegyezték, hogy a volt elnökasszony fülig érő mosollyal pózolt az újságíróknak + fotósoknak.

A dnevnik.hr kiemelte, hogy Kolinda Grabar- Kitarović teljesen fekete ruhát öltött a sétához, ehhez övvel ellátott kabátot választott, amely kiemelte keskeny derekát.

A hírportál szerint a volt elnökasszony az utóbbi időben folyamatosan kapja a bókokat megváltozott külseje miatt, és mindenki csodálja egyre karcsúbb alakját.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava