Connect with us

Ausztria

GYERMEKGYILKOSSÁG: Megölte három gyermekét egy osztrák férfi Horvátországban ???

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kopitz
A cikk meghallgatása

Megmérgezte három gyermekét egy Zágrábban dolgozó 56 éves osztrák férfi. A holttesteken azonban fojtogatás nyomai is láthatók, ezért a nyomozók egyelőre nem tudják eldönteni, hogy mi okozta a gyermekek halálát. Az első verzió az volt, hogy a két fiú és a kislány fulladás, vagyis fojtogatás következtében halt meg. Lapértesülések szerint a férfi kettős életet élt, gyakran látogatta a bécsi vöröslámpás-negyedet, miközben állítólag szabadkőműves is volt.

A gyilkosság körülményei

A bécsi illetőségű Harald Kopitz, aki Zágrábban élt és dolgozott, szombatra virradóra megölte három gyermekét a Mlinovi városrészben. A meggyilkolt ikerpár hét éves volt, egy fiú pedig négy éves.

A gyilkosságot követően Kopitz üzenetet tett közzé a Facebookon, majd megpróbálta megmérgezni saját magát is.

bucsu

Barátja, aki a Facebookon látta a búcsúüzenetet, tájékoztatta a rendőrséget az öngyilkossági kísérletről. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a három gyermeket már halva találtak, de a férfi még élt.

Kopitzot azonnal kórházba szállították, ahol az orvosok az életéért küzdöttek, állapotát azonban sikerült stabilizálni.

A zágrábi Index hírportál arról ír, hogy a nyomozáshoz közeli források szerint a gyermekek halála nem fulladás miatt következett be, és egyre valószínűbb az a változat, amely szerint mérgezés következtében haltak meg.

GYERMEKGYILKOSSÁG: Megölte három gyermekét egy osztrák férfi Horvátországban

Ám a meggyilkolt gyermek testén fulladással kapcsolatos sérüléseket is találtak, így a nyomozók azt gyanítják, hogy az apa előbb megmérgezte, majd megfojtotta a gyerekeket.

Hogy pontosan mi okozta a gyerekek halálát, az a boncolás, valamint a toxikológiai vizsgálat során derül ki. Az is lehetséges, hogy egyik gyerek mérgezésben, másik pedig fulladás következtében halt meg.

Kopitz – aki szombaton már jól volt – a rendőrségnek elmondta, hogy gyorsan és fájdalommentesen akart végezni a gyerekekkel, ezért orvosságokból összeállított koktélt itatott meg velük, arra azonban nem számított, hogy a gyerekek ébredezni kezdenek. Amikor az egyik fia felébredt, fojtogatni kezdte, és ezt még kétszer megismételte.

Egybehangzó horvát és osztrák sajtójelentések szerint Kopitz nem szerette a gyermekeket, és megszállottja annak a gondolatnak, hogy nem ő a hétéves ikrek (fiú és lány) és a négyéves fiú biológiai apja.

Kettős életet élt

A Jutarnji list beszámolója szerint a férfi “padlót fogott”, mert elfogyott a pénze, és emiatt bajba került.

Kopitz – aki Facebook-profilja szerint elvált – az említett közösségi hálón arra panaszkodott, hogy “testvérei a szabadkőműves páholyból” nem akartak neki segíteni a munkájában, és emiatt anyagi gondokkal küzdött.

A Szabadkőműves Világszervezet szóvivője ezzel kapcsolatban közölte, hogy nem ismeri személyesen Kopitzot, és “nem tudja őt azonosítani” a testvérek között.

– Nem tudom, mire számított, és miért csatlakozott a szabadkőművesekhez, ha egyáltalán csatlakozott. A szabadkőművesek csak törvényesen segítik egymást. Másrészt semmi sem indokolja a gyilkosságot, ez nem illik a szabadkőműves filozófiába. A szabadkőművesek elhatárolódnak az elkövetőtől

– idézte a Jutarnji a meg nem nevezett szóvivőt.

Kopitz állítólag mozgalmas életet élt Zágrábon kívül. Az ausztriai Heute hírportál egyik forrása szerint az 56 éves férfi gyakran látogatta a bécsi “vöröslámpás-negyedet”, és kábítószert is fogyasztott. Sajtóbeszámolók szerint az utóbbi két évben gyakran ócsárolta a családját.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava