Connect with us

Horvátország

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

luka modric skocia gol
A cikk meghallgatása

 
Ha valaki azt gondolja, hogy Horvátországban ma bárkit más is érdekel, mint a foci, az egy cseppet sem ismeri a horvátokat. A dél-amerikai méreteket öltő futballmánia ismét felütötte a fejét Horvátországban, ismét kockás mezbe öltözött tömegek vonultak a horvát városok terein, az Instagramon, Tik- Tokon, YouTube-on se szeri se száma a lenge magyarban, pardon lenge horvátban, tetszelgő hölgyeket, üvöltöző, ugráló urakat bemutató videóknak, kiretusált képeknek.

A fekete macska átfestése

Pedig az angolokkal és a csehekkel vívott párbaj után úgy tűnt, hogy az orosz VB hősei leszerepeltek az Eurón. Nemcsak hogy pocsékul játszottak, de nyoma sem volt a horvát válogatottatra jellemző fanatikus harciasságnak, küzdőkedvnek.

Bár a nemzet még reménykedett, ám a reálisan gondolkodó ember nem várt sokat az angolokkal döntetlent játszó, önbizalomtól duzzadó skót válogatott elleni meccstől. Akik azon felül, hogy otthon játszottak, még “fekete macskák” is voltak a horvátok számára, mert eddig még soha nem verték meg őket, az öt skótok ellen játszott meccsből, csak két döntetlenre futotta.

A meccs előtt a horvát médiumok egy része már temette a csapatot, Zlatko Dalić szövetségi kapitányt pedig ismételten keresztre feszítették.

Sőt még az elképzelhetetlen is bekövetkezett: megkérdőjelezték a különben félisteni státussal rendelkező horvát csapatkapitány, Luka Modrić játékát.

Modrić ugyan tényleg karierrje vége felé közeledik, a Real Madrid középpályása az Euró előtt befejeződött idényben 35 életévét meghazudtoló formában játszott, és ezt Zinedin Zidane vezetőedző és a spanyol sportújságírók, de ami még fontosabb a Real szurkolói is elismerték.

Egy szó mint száz, minden arra utalt, hogy csúfos felsülés lesz a vége. De nem így volt. Jött a glasgowi csoda, a horvátok feltámadtak poraikból és Luka Modrić ismét a vízen járt.

A Little Big Man karierrje egyik legszebb és legfontosabb gólját lőtte, külsővel a bal sarokba, a skótok összeestek, mint a colstok, és Perišić a végén csak rábólintott, hogy ámen.


Zlatko Dalić és a Mindenható

A horvát szövetségi kapitány a meccs után kerek perec úgy nyilatkozott, hogy a Jóisten ismét megsegítette, amikor erre a legnagyobb szükség volt, és most már nincs egyéb kívánsága, mint végre horvát szurkolók előtt játszani, akik várhatólag már Koppenhágában tömegesen jelen lesznek a nyolcaddöntőn – Skóciába a járványügyi intézkedések miatt csak kevesen jutottak el.

De nem csak a szövetségi kapitány fohászait hallgatta meg a mindenható, de a vendéglősökét is, akiket különösen erősen sújtott a koronavírus-járvány, illetve az üzletvitelt ellehetetlenítő járványügyi intézkedések.

Minél tovább marad a horvát csapat az Eurón, annál tovább tart a fokozott sörfogyasztással járó szurkolói mánia. Az extra bevétel számukra a jelen helyzetben olyan, mint az égből hulló manna, hogy megmaradjunk a biblikus hangvételnél.

Bár nem vagyok vallásos ember, megfogadom, hogy az esetleges müncheni magyar csoda esetén gyertyát gyújtok a zágrábi Fekete Szűz oltárán. Mint láttuk, a csodák lehetségesek.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava