Connect with us

Bűnügy

HORROR HÁZA 2.1: Ledarálták az áldozataikat, avagy “ha nincs hulla, a bűn nulla” ???

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

horor haza
A cikk meghallgatása

 
Egyre több iszonyatos részlet kerül napvilágra a Bajkeverő Velja és a környezetéhez tartozó bűnözők által elkövetett gyilkosságokról. A szerb hatóságok több áldozat DNS-ét találták meg abban a húsdarálóban, amelyet a bűnözők egy titkos helyiségben helyeztek el a ripoteki “horror házában”. Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter maga számolt be arról, hogy mi folyt az épület alagsori helyiségében. Az ügy részleteinek a feltárásába bekapcsolodótt a BIA, vagyis a Biztonsági és Tájékoztatási Ügynökség nevet viselő szerb titkosszolgálat is.

A húsdaráló

Az áldozatok új DNS-nyomait találták meg a ritopeki “horror házában”, amelyet – mint feltételezik – a Bajkeverő Velja (Veljko Belivuk) és a “legközelebbi bűntársa”, Marko Miljković által vezetett “szurkolói csoport” használt gyilkosságok elkövetésére, az áldozatok megcsonkítására és földi maradványaik eltüntetésére!

A szerb hatóságok több személy DNS-ét is megtalálták a húsdarálóban, és a helyiség falán. Az alábbi videó a YouTube-ról származik, ahova a szerbiai rendőrség tette fel. ???

Aleksandar Vulin belügyminiszter kijelentette, hogy a szerbiai belügyminisztérium és a szervezett bűnözés elleni ügyészség által elvégzett halottkémi vizsgálatok során végérvényesen bebizonyosodott, hogy a húsdarálóban, amely a Veljko Belivuk és a Marko Miljković által használt házban volt, számos DNS-mintát találtak.

– A Belivuk- Miljković-klán egyetlen bűncselekménye sem marad megoldatlan


– jelentette ki Aleksandar Vulin, aki szerint a gyilkosságokat elkövető csoport kínozta és megölte az embereket, végül pedig a legszörnyűbb módon, ledarálta a maradványaikat, hogy megsemmisítse és szétszórja a földi maradványokat, amelyek egy esetleges bírósági eljárás során bizonyítékként szolgálhattak volna.

Az igazságügyi szakértők által összegyűjtött bizonyítékok arra utalnak, hogy a montenegrói kavačai bűnözői csoporthoz kötődő szerbiai banda tagjai legalább öt férfit öltek meg a házban, de összesen tizenhárom gyilkosságot írnak a számlájukra a jelen pillanatban.

Belgrádi sajtójelentések szerint az emberi életekről Bajkeverő Velja és bűntársa, Marko Miljković döntött, az utóbbi állítólag vérszomjasabb volt, mint maga a bandavezér. És ő darált.

A sajátjait is megfenyítette

Belgrádi sajtójelentések szerint Veljko Belivuk, más néven Velja Nevolja, vagyis Bajkeverő Velja állítólag attól sem rettent vissza, hogy saját embereit bántalmazza, ha neheztelt rájuk, vagy ha hibát követtek el!

Nem hivatalos információk szerint felmerült, hogy két “katonáját” is kicsinálja, mert elfelejtették kikapcsolni a mobiltelefonjukat, amikor a ritopeki “horror házából” levitték az áldozatok testrészeit a Dunához, hogy a folyóba dobják.

– Bajkeverő Velja bedühödött, amikor megtudta, hogy a telefonjuk be van kapcsolva, mert ezáltal a rendőrök követhették, és esetleg tetten érhették volna őket, miközben testrészeket dobálták a folyóba. Velja azt ordítozta, hogy “olyan hülyék, mint a f.sz”. Több közelebbi bandatársa azt ajánlotta neki, hogy azonnal ölje meg mindkettőjüket, de amikor lenyugodott, úgy döntött, hogy csak megleckézteti a feledékeny társakat. Ezután brutálisan megverte és megalázta őket a banda többi tagja előtt


– nyilatkozta egy magát megnevezni nem kívánó forrás.

– Szerbiát és a világot is meg fogja döbbenteni az a kegyetlenség, amellyel ennek a csoportnak a tagjai a bűncselekményeket elkövették. A szervezett bűnözés elleni ügyésze elégedett a nyomozás során összegyűjtött bizonyítékok mennyiségével és minőségével. Közben halmozódnak a bizonyítékok, valmamint a klán tagjainak, a tanúknak és a károsultaknak a nyilatkozatai, mert az emberek kezdenek megszabadulnak a félelemtől

– közölte ezzel párhuzamosan Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter.

Hogy derült ki mindez?

A Belivuk-féle klán bűncselekményeinek egyes részleteire úgy derült fény, hogy az utóbbi két hónapban Bajkeverő Velja több volt “katonája” is úgy döntött, hogy beárulja a bűnszervezet két vezetőjét.

Rájöttek ugyanis arra, hogy Belivukot, és jobbkezét, Marko Miljkovićot, aki állítólag a “mészáros munkát” végezte, valamint a banda több más kiemelkedő tagját, évtizedekig, ha nem életfogytiglani börtön várja. Ezért úgy gondolták, hogy jobb, ha együttműködnek a rendőrséggel az enyhébb büntetések érdekében.

– Ezek az új tanúk fedték fel, hogy a bűnözői csoport kit ölt meg Szerbia több pontján, és hogy hol kínozták, csonkították meg és végezték ki az áldozatokat. Ők számoltak be a speciális bunker, vagyis a “vágóhíd” létezéséről is

MAISON DE L'HORREUR 2.1: Ils ont réduit leurs victimes, ou «s'il n'y a pas de cadavre, le péché est nul»

– magyarázta egy vizsgálathoz közeli forrás.

Az eddigi adatok szerint szinte biztosra vehető, hogy a Horror Házban lett a banda áldozata a képen látható négy személy, Goran Veličković, Milan Ljepoja, Jovan Kecman és Aleksandar Gligorijević. Feltételezik, hogy ugyanebben a házban lett gyilkosság áldozata Lazar Vukićević, Filip Marjanović, Ljubomir Lainović, Goran Mihajlović, Strahinja Marković és Vukašin Gošović is.

Csak egy gomb maradt belőlük

A rendőrök a “horror házának” udvarán tűzrakóhelyet találtak, a ház belsejében pedig erős vegyszernyomokra bukkantak, ezeket mind a maradványok eltávolítására használták.

– Azt gyanítjuk, hogy az udvaron elégették az éghető dolgokat, amelyek bizonyítékként szolgálhattak, vagy az áldozatok kilétéré utalhattak. Itt tüzelték fel az áldozatok ruháját. Erre lehet gondolni az ott talált fémgombok láttán, amelyek különböző ruhagyártóktól származnak, és amelyeket a tűz nem emésztett meg


– nyilatkozta egy meg nem nevezett rendőrségi forrás a Kurirnak, amiből arra lehet következtetni, hogy a meggyilkolt emberek után csak egy-két gomb maradt.

És éppen ez jelentheti a problémát.

A belgrádi Prva TV tegnap esti híradójában arra a kérdésre kereste a választ, hogy lehet-e vádat emelni pusztán a DNS-nyomok alapján, ha nincsenek meg az áldozatok földi maradványai, akkor szolgálhat-e bizonyítékként önmagában a DNS.

Vagy megáll-e a címben szereplő feltételezés, amely szerint, “ha nincs hulla, a bűn nulla”.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava