Connect with us

Görögország

REPÜLŐAKADÉMIA: Az eddigi legnagyobb védelmi megállapodás jött létre Izrael és Görögország között

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


A Földközi-tenger keleti részében kialakult feszültségek közepette Izrael és Görögország aláírta eddigi legnagyobb védelmi megállapodását. Ezt az izraeli védelmi minisztérium közölte. A megállapodás 1,65 milliárd USD dollár értékben köttetett, és magában foglalja egy nemzetközi repülésoktatási központ létrehozását és üzemeltetését a görög légierő számára.

A nemzetközi repülésoktatási központot az izraeli védelmi minisztérium az Elbit Systems izraeli székhelyű védelmi elektronikai vállalat közreműködésével hozza létre.

A központ Az izraeli légierő (IAF) repülési akadémiájának mintájára létesül, és tíz M-346 oktató repülőgéppel szerelik fel, ezeket az olasz Leonardo gyártja le. REPÜLŐAKADÉMIA: Az eddigi legnagyobb védelmi megállapodás jött létre Izrael és Görögország között

A görög-izraeli kormányközi megállapodás értéke körülbelül 1,65 milliárd dollár, és 22 évre szól – áll az izraeli honvédelmi minisztérium vasárnap közzétett közleményében.

A megállapodás keretein belül az Elbit felszereléseket biztosít a görög légierő T-6 típusú repülőgépinek korszerűsítésére és üzemeltetésére. Emellett megszervezi a képzést, szimulátorokat szerez be és logisztikai támogatást is nyújt.

A jövőben a felek áttekintik, hogy van-e lehetőség más téren is az együttműködésre az izraeli és a görög katonai repülőakadémia között.

Benny Gantz izraeli védelmi miniszter az aláírásra reagálva azt mondta, hogy az együttműködési megállapodás megkötését a izraeli hadiipar kiváló képességei, valamint a Görögország és Izrael közötti erős védelmi kapcsolatok tették lehetővé.

– Köszönöm Nikolaosz Panagiotopulosz görög védelmi miniszter úrnak a megállapodás előmozdítását, amelyet a legutóbbi, Cipruson tartott háromoldalú találkozónkon már megvitattunk. Biztos vagyok abban, hogy ez a program tovább fejleszti és megerősíti az izraeli és a görög gazdaságot, amivel elmélyül a két ország közötti partnerség védelmi, gazdasági és politikai téren is

– jelentette ki az izraeli védelmi miniszter.

Az Elbit Systems megtiszteltetésnek tartja, hogy a görögök Izraelt választották egy ilyen nagy horderejű szerződés megkötésére.

– Megtiszteltetés számunkra, hogy elnyertük a bizalmat a görög légierő fontos képességekkel történő felszerelésére. A szerződés igazolja vezető pozíciónkat ezen a téren, valamint a kipróbált know-how meglétét és a bevált technológiák alkalmazását, amelyek javítják a készültséget, ugyanakkor csökkentik a költségeket

– jelentette ki Bezhalel (Butzi) Machlis Elbit Systems elnök-vezérigazgatója.
_________________________________
Forrás: Jerusalem Post, internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava