Connect with us

Horvátország

ÚJ OTTHON: A zágrábi Dinamo közzétette új stadionjának a látványtervét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gnk dinamo
A cikk meghallgatása


A zágrábi Dinamo a közösségi médiában tette közzé új stadionjának a látványtervét. Egyúttal nyilvánosságra hozták a stadionra vonatkozó legfontosabb adatokat is. A BALK korábban már írt arról, hogy a labdarúgással kapcsolatos infrastruktúra Horvátországban a legtöbb esetben katasztrofális állapotban van. Az új eszéki stadion már épül, és most elkészült a tavalyi bajnokcsapat, a zágrábi Dinamo új otthonának látványterve is.

A most közzétett információk szerint a stadion 60 millió euróba kerül, és három éven belül készül el.


– Azokban a pillanatokban, amikor játékosaink a híres Dinamo új és örök fejezeteit írják, először mutatjuk be azt az elképzelést és víziót, amely új otthonunk kinézetére vonatkozik. A klub által készített anyagok alapján és az UEFA szabványainak megfelelően a Maksimir stadion látványtervét Otto Barić, a híres zágrábi építész alkotta meg, a Polymachine céghez tartozó partnerei segítségével, akik az elképzelést és a víziót fényképekkel ábrázolták

– jelentette be a zágrábi klub. ÚJ OTTHON: A zágrábi Dinamo közzétette új stadionjának a látványtervét

A közlemény szerint a zágrábi Dinamo új stadionjában 34 000 fedett hely lesz 3000 VIP ülőhellyel, de a lelátókon biztonságos szurkolást biztosítanak a fogyatékossággal élő nézők számára is. A stadionban lesz médiaközpont is, a nézők pedig csúcsminőségű kiszolgálásra számíthatnak.

Egy olvasói bejegyzés szerint a zágrábi Dinamo új stadionja a müncheni Allianz Arenára hasonlít, habár annak a befogadóképessége több mint kétszer akkora, vagyis mintegy 75 ezer fő.
___________________________
Forrás: GNK Dinamo, Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava