Connect with us

Bosznia

SZARAJEVÓI KÉSELÉS: Koszovó még mindig nem adta ki a feltételezett gyilkost Bosznia-Hercegovinának

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

873x400 3
A cikk meghallgatása


A migránsok általában egymás között verekszenek össze, és egymást késelik meg. Ez alól kivétel az a szarajevói eset, amely tavaly november közepén történt a bosznia-hercegovinai főváros Ilidža városrészében, egy vendéglőben. A migránsok összekülönböztek a kijárási tilalom miatt zárni akaró tulajdonossal, aki a testvérét hívta segítségül, őt azonban az egyik migráns leszúrta. A verekedésben résztvevő három migráns közül kettő villámgyorsan eltűnt az országból, de a koszovói és a szerbiai rendőrök ugyanilyen gyorsasággal őrizetbe is vették a feltételezett tetteseket. Az egyiket Pristinában, a másikat Belgrádban.

Lassan már öt hónapja a szarajevói Jasmin Berović brutális meggyilkolásának, a Koszovóban letartóztatott feltételezett gyilkost azonban az ottani hatóságok még nem adták ki Bosznia- Hercegovinának.

Az áldozat testvére nem csak a pristinai illetékesekre haragszik, hanem a szarajevói rendőri vezetésre is, mert senki sem tájékoztatja őket a fejleményekről.

– El vagyunk keseredve az ügyhöz való viszonyulás miatt. A család követeli a Koszovóban fogva tartott migráns azonnali kiadatását

SZARAJEVÓI KÉSELÉS: Koszovó még mindig nem adta ki a feltételezett gyilkost Bosznia- Hercegovinának

A szökésben lévő személy

– mondta Armin Berović, a meggyilkolt Jasmin testvére a szarajevói Avaz hírportálnak.

A család feltételezi, hogy éppen a Koszovóban letartóztatott migráns adta le a halálos szúrást, a másik két elkövető további két bosznia-hercegovinai állampolgár megsebesítéséért felelős.

A bosznia-hercegovinai rendőrség sem tudja, hogy hol tart a Koszovóban letartóztatott migráns kiadatási ügye.

– A bosznia-hercegovinai igazságügyi minisztériumnak nincs hivatalos információja az illető személyről. Az Interpol által kértünk információkat Pristinától az ügy állásáról, valamint azokról az okokról, amelyek akadályozzák az érintett személy kiadatását

– közölte a bosznia-hercegovina igazságügyi minisztériumától az Avazzal.
______________________
Forrás: Avaz, internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava