Connect with us

Ellenzék

ELMENEKÜLT? Londonba emigrált a szerb ellenzéki vezető, három napra

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


Sok orosz oligarcha keres menedéket Nagy- Britanniában, illetve Angliában, és azon belül Londonban. Ez történt-e Dragan Đilas szerb ellenzéki politikus és üzletember esetében is, akit a szerb elnök és a belgrádi kormány azzal vádol, hogy közel húsz ország több mint ötven bankjában eurómilliókat dugott el? Đilas most Londonba utazott, amiről maga számolt be az interneten.

A szerb ellenzéki vezető a Twitteren közzétett bejegyzésében tudatta követőivel, illetve a szerb közvéleménnyel, hogy Londonba megy.


Dragan Đilas azt írta: mind erről azért számolt be, mert nem szeretné, hogy holnap a lapok címoldalán szerepeljen olyan kontextusban, hogy megszökött az országból.

– Önként bejelentem, hogy Londonba repültem, hogy találkozzam a lányaimmal. Pénteken megyek haza.

A kormánypárti Infromer című napilap egy héttel ezelőtt nyomtatott kiadásában arról írt, hogy a szerb ellenzéki vezető már több nyugati nagykövetséggel felvette a kapcsolatot azzal az indokkal, hogy “politikai indíttatású” letartóztatás készül ellene, ami miatt védelmet kért.

Néhány nappal később Dragan J. Vučićević, az említett lap főszerkesztője egy tévéműsor szünetében kiszivárogtatta, – nem tudva, hogy bekapcsolva maradt a mikrofon – hogy a szerb ellenzéki vezető úgy jár, mint Nicolas Sarkozy volt francia elnök:

– Nem tudok most részletekről beszélni, de okkal emlegetem Sarkozyt. Őt is (értsd.: Đilast) letartóztatják, szabadlábról védekezhet, és végül elítélik, tehát épp úgy jár, mint Sarkozy

– utalt az Informer főszerkesztője az egykori francia elnökre, akit nemrégiben vesztegetés, korrupció és hatalommal való visszaélés vádjával két év felfüggesztett és egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélt egy francia bíróság.

Ezek után még az sem lenne meglepő, ha a szerbiai ellenzéki vezető esetleg mégis Londonban maradna.
________________
Forrás: Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava