Connect with us

Adria

HOMO TURISTICUS: Akit beoltanak, mehet nyaralni Horvátországba

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

jadran.leto
A cikk meghallgatása


Horvátországban is kiváltható lesz a karanténkötelezettség oltási bizonyítvánnyal, akárcsak Szlovénia esetében. Akit tehát beoltottak, az mehet nyaralni. Horvátországban egyébként több mint negyven százalékkal nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt héthez képest, és meghatározóvá vált a gyorsabban terjedő brit variáns.

Horvátország április 1-jétől módosít határátlépési feltételein, és felmenti a karanténkötelezettség alól azokat, akik rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal vagy voltak már fertőzöttek. Erről beszélt Davor Božinović horvát belügyminiszter, a koronavírus-válságstáb vezetője a testület legutóbbi sajtótájékoztatóján.

– Gyerekeknek hétéves korig nem lesz szükségük semmilyen igazolásra

– mondta a tárcavezető.

A határt eddig – néhány kivétellel – csak negatív PCR-teszttel lehetett átlépni.

A szigorításokkal kapcsolatban megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint a húsvéti ünnepekre országos szinten nem hoznak újabb korlátozásokat. Ugyanakkor – mint mondta – a megyék saját területükön dönthetnek szigorúbb intézkedésekről.

Ezt korábban négy megye meg is tette, tíz megyében pedig már ettől a héttől online oktatásra álltak át.

Horvátországban több mint negyven százalékkal nőtt a fertőzöttek száma az elmúlt héthez képest, és meghatározóvá vált a gyorsabban terjedő brit variáns.

Az országban az elmúlt napon 1790 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 265 901-et.

Az utóbbi 24 órában 18-an haltak bele a fertőzés okozta Covid-19 szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5872-re emelkedett. Kórházban 1148 beteget ápolnak, közülük 121-en vannak lélegeztetőgépen.
________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava