Connect with us

Ellenzék

SZUPERTITKOS: A szerb ellenzék vezetőjének állítólag Mauritiuson vannak számlái

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

mali sinisa
A cikk meghallgatása


A Večernje Novosti szerb kormánypárti hírportál szerint Dragan Đilas szerb ellenzéki politikus és üzletember, a Szabadság és Igazságosság Pártjának vezetője, titkos külföldi számlákkal rendelkezik Mauritiuson. A szerb kormánypárti média totális támadást indított Đilas ellen, aki megpróbál védekezni, ebben a törekvésében azonban nem élvez túl nagy sajtótámogatás, miután ellenzéki vezetőként alig van hozzáférése a médiához. Siniša Mali, szerbiai pénzügyminiszter közben több tévécsatornán is kijelentette, hogy ez elegendő ok a pénzmosással kapcsolatos nyomozás megindítására és az ügyészség közbelépésre.

Szövevényes ügy

A háttérben egy médiacég több fiktív adásvétele áll, aminek következtében Dragan Đilas cégének, az Ascaniusnak a mérlegében állítólag több mint 52 millió euró jelent meg bevételként, illetve nyereségként, és ez a pénz Đilas folyószámláin landolt. Ezek közül lehet az egyik a mauritiusi számla, ha egyáltalán létezik.

Siniša Mali pénzügyminiszter szerdán több kormánypárti televízióban is megfordult, és a stúdiókból szögezte Đilas mellének a kérdést, hogy van-e pénze Mauritiuson, és hogy valóban annyi pénze van-e, mint amennyiről a sajtó ír?

A mauritiusi számlát – amelyen állítólag 5,7 millió euró van bespájzolva – valójában Ascanius LTD nevén vezetik, a számlához pedig Dragan Đilasnak van hozzáférése.

A szerb pénzügyminiszter a kormánypárti Pink TV-ben több papírt is felmutatott, amely szerint az ellenzéki vezető – aki korábban Belgrád polgármestere volt – és testvére, Gojko Dragan Đilas hol rendelkezik különböző számlákkal.

– Nagy mennyiségű pénzről, és több tucat számláról van szó a világ több mint 15 országában. Ilyen hálózatot csak az hoz létre, aki el akar rejteni valamit. Hatalmas összegről van szó, amelyeket valaki akkor keresett, vagy lopott el, amikor hatalmon volt

– szögezte le a szerb pénzügyminiszter, aki ezzel sejtette, hogy az ellenzéki vezető közpénzeket nyúlt le. Mali szerint ezek után nem is csoda, hogy meg akarják buktatni Aleksandar Vučić szerb elnököt.

– A bizonyítékok itt vannak, a papírok itt vannak, és bármit is mond Đilas, hazudik

– tette hozzá Siniša Mali, aki a szerb elnök helyett hazudtolja meg az ellenzéki vezetőt an zsenerál. djilas ssp

Aleksandar Vučić napokban véget ért közel-keleti útja során jelentette be a nagy leleplezést, és ígérte meg a bizonyítékot felmutatását, ám a jelek szerint az ügyet végül a pénzügyminiszterre testálta át.

Lehet, hogy hamisítvány

A megvádolt Dragan Đilas kijelentette, hogy nem rendelkezik semmiféle számlákkal, és semmiféle céggel Maurtiuson, ráadásul az a bank sem létezik, amelyben állítólag a milliói vannak.

– Nincs cégem Mauritiuson, semmilyen számlának sem vagyok a kedvezményezettje, húsz évvel ezelőtt nyaraltam ott a családommal, és semmilyen más kapcsolatom nem volt a szigettel

– jelentette ki Đilas, akinek egyik munkatársa egy ellenzéki csatornán közölte, hogy a Deutsche Bank (Mauritius) Limited 2018-ban kivonult az indiai-oceáni szigetországból.

– Tudomásunkra jutott, hogy a bank, amelyről megtévesztő módon azt állítják, hogy 2020 decembere óta Dragan számláit vezeti, zárva tart, 2018 óta, azaz két éve egyáltalán nem létezik

– jelentette ki Marinika Tepić, az ellenzéki Szabadság és Igazságosság Pártjának alelnöke, nyilván főnökével összhangban, aki hasonlóképpen nyilatkozott a Nova TV-ben.

– Amikor megjelentek az információk arról, hogy az említett bank nem létezik, akkor kitaláltak egy új bankot, és így folytatták a hadjáratot

– mondta Dragan Đilas, aki közölte, hogy bűnvádi feljelentést tesz mindazok ellen, akik dokumentumokat hamisítottak, és akik részt vettek az ellene indított lejárató hadjáratban.
________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava