Connect with us

Görögország

COVID-ÚTLEVÉL: Akit beoltanak, az nyaralhat Görögországban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kos greece
A cikk meghallgatása


Európában van egy-két ország, ahol a turizmus “húzó iparág”. Ezek közé tartozik Görögország is, amely idén a “beoltott utazók” egyik népszerű nyári célpontja lehet, miután mostanában a nyaraláshoz nemcsak pénzre, hanem “zöld útlevére” is szükség lesz.

Oltott vagy, nyaralhatsz

Az Európai Unió digitális oltási tanúsítvány bevezetését fontolgatja, miközben a “homo turisticus” beoltott egyedei már a prospektusokat lapozgatják, és azon töprengenek, hogy hol nyaraljanak. Mert hogy ha már beoltatták magukat, akkor nyaralni is szeretnének.

A görög gazdaság az idegenforgalomra épül, és ezért Görögország azóta híve az oltási igazolásnak, a vakcinaútlevélnek, a Covid-passzusnak, vagy nevezzük bárminek, amióta először szóba került a bevezetése.

Ami magyarán szólva azt jelenti, hogy a határok átlépéshez szükséges passeportot ezúttal nem állampolgársági, hanem oltottsági alapon adják ki.

A görögök azt tervezik, hogy május 14-én megnyitják határaikat azok előtt, akik már megkapták az oltást, vagy érkezéskor 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-tesztet mutatnak fel. COVID-ÚTLEVÉL: Akit beoltanak, az nyaralhat Görögországban

A görög illetékesek megerősítették, hogy akiket már beoltottak a koronavírus ellen, idén nyáron mehetnek a mediterrán országba, mert rájuk nem vonatkoznak a szigorú “elkülönítési szabályok”, vagyis a beoltott egyedek nem kerülnek karanténba.

Ennek alapján Görögország lehet az egyik tökéletes célpont azok számára, akik már megkapták az oltást, és egy év otthon tartózkodás után szeretnének végre utazni.

A német migránsok

A görög szigeteken feltorlódó migránsok Németországról álmodoznak, miközben a németek jó része minden évben Görörgországba, azon belül pedig a görög szigetekre migrál néhány hétre. A német migránsok könnyebben lépik át a a határokat, bár most Covid-passzusra nekik is szükségük lesz.

A görög szigetek tehát a német turisták nyaralásainak egyik legfontosabb célpontja. A Greek Reporter beszámolója szerint ezt megerősítette Norbert Fiebig, a német Utazási Irodák Uniójának elnöke is.

Fiebig hangsúlyozta, hogy a nyári utazások foglalásai lassan növekedésnek indultak, a németek ugyanis a növekvő oltási arányban és a várható vakcinaútlevélben bízva optimistán tekintenek a turizmusra.

Miután a koronavírus 2020-ban világszerte hatalmas csapást mért az idegenforgalomra, a vakcinákra most sokfelé úgy tekintenek, mint a turizmus megmentésének eszközére.

Mivel a németek nagy része tavaly nyáron nem vett részt nemzetközi utazásokon, Fiebig úgy véli, hogy a közelgő turisztikai szezonban sokan utaznak majd külföldre.

Fiebig szerint Görögország és Törökország jelenleg a legnépszerűbb úti cél a német turisták számára, a görögnek és a törököknek tehát ezen a téren is meg kell vívniuk egymással.
______________
Fotó: Twitter

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava