Connect with us

Migráció

TAVASZODIK: Migránsinvázió Majdányban, avagy mit is mondott, miniszter úr?

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


A szerbiai Népi Járőrség (Narodna Patrola) ismét terepszemlét tartott a szerb-magyar-román határnál, ahol a messzi földről érkező jövevények jelenléte több mint szembetűnő. A migránsellenes csoport találkozóhelye a szerbiai jobboldali radikalizmusnak és a szerb kormányzat által magukra hagyott, gyakran magyar embereknek, akik továbbra sem értik, hogy a belgrádi vezetés miért nézi tétlenül a migránsok tobzódását a határ menti falvakban. Mivel hogy már elmúltak azok az idők, amikor Aleksandar Vučić az Európa megszállását elindító Angela Merkel német kancellár “legjobb balkáni tanítványa” volt.

Holnap mégis élni kell

A legújabb időszámítás azzal a nappal kezdődik, amikor az ember felismerte a giroszkópok jelentőségét, és elkezdte használni a mobiltelefonokban. De akkor még senki sem gondolt arra, hogy a mobilok mekkora mértékben járulnak hozzá a tömegek fel- és elszabaduláshoz, vagy éppen ellenkezőleg, azok irányításához és mozgatásához.

A BALK már 2019 decemberében figyelmeztetett arra, hogy az akkor éppen Bosznia- Hercegovinában tartózkodó migránsok visszafordulnak, és ismét a magyar határ felé veszik az irányt. Ami azóta már olyannyira a valóság része, hogy megmételyezi a határ mentén élők életét.

Az alábbi videó március 12-én került fel a Facebookra, a hátérben szóló zene valószínűleg nem későbbi manipuláció eredménye. A helyszín Majdány, ahol – mint a bevezetőben jeleztük – a migránsok jelenléte több, mint szembetűnő. (Forrás Facebook, Szélpál Ildikó)

Nem egyedi jelenségről van szó. A Népi Járőrség tagjai egy nappal később jártak Majdányban. Természetesen nekik is van mobiltelefonjuk, és nem féltek használni. Igaz, mást nem tudtak, és nem is mertek tenni.

Ezért ez egyszerűen csak feltáró tevékenységnek tekinthető, annak igazolására, hogy valójában mennyi migráns is van Majdányban. Már sok-sok házban csak ők vannak.

Az alábbi videón valójában nem történik semmi, és igazából arra sem kapunk választ, hogy a szíriai és marokkói migránsok miért nem szeretik egymás.

Ehhez a majdányiaknak nem is lenne semmi közük, hogy ha ez a kérdés nem az ő utcájukban, nem az ő ablakjuk alatt merülne fel. A videó azt is jól példázza, hogy a közös nyelv hiánya miatt az üzenetek mennyire nem mennek át. Elvégre nem tudhat minden migráns szerbül. (Forrás Facebook, Darko Varadjanin. Vágott, de “mondanivalójában” nem csonkított változat)

A Népi Járőrség (Narodna Patrola) azt is megmutatta, hogy hány migráns van egy-egy házban, illetve annak az udvarán. Nem egy vagy kettő.

A migráció csak azok számára nem szörnyű, akik egy-két szelfi vagy vágókép erejéig találkoznak vele. Azoknak viszont az életét teszi tönkre, akik a politika kényének-kedvének vannak kitéve, és minden nap szembeszülnek azzal, hogy sokféle formában károsítják meg őket. De leginkább lelkileg.

A Népi Járőrség megjelenése semmit nem old meg sem anyagi, sem lelki értelemben, azt viszont jelzi, hogy egyre nagyobb a türelmetlenség a lakosság körében a migránsokkal szemben azokon a településeken, ahol azok nemcsak áthaladnak, hanem egy időre “meg is szállnak”.

A helyzet azonban nem ezen a szinten oldódik meg, mert nem lehet minden ház mellé rendőrt állíni, ezért más megoldást kell keresni, mert a migráció akkora hatással lehet az európai kultúrára, mint valamikor régen egy meteroit becsapódása volt a dinoszauruszokra.

Mit is mondott, miniszter úr?

Látszólag nem tartozik ide, de mégis ide tartozik.

A Leskovac közelében lévő Lebane településen egy 86 éves nyugdíjas a napokban a pisztolyával rálőtt egy férfira, aki otthonában próbálta meg kirabolni, amit az ügyészség gyilkossági kísérletnek minősített.

A szerb belügyminiszter az esettel kapcsolatban jelezte: javasolni fogja az igazságügyi miniszternek, hogy kezdeményezzen közvitát a jogos önvédelem definíciójának esetleges megváltoztatása érdekében, hogy a jövőben ne gyanúsíthassák meg gyilkossági kísérlettel, vagy gyilkossággal azokat, akik saját otthonukban próbálják megvédeni magukat a betörőktől.

– Annak a férfinak, aki saját magát és mozgásképtelen feleségét védelmezte, nem szabadna emiatt börtönbe mennie. Ha a fiatalabb és fizikailag is erősebb behatolóra leadott lövés egy nyugdíjas részéről, aki a saját életét védelmezi, gyilkossági kísérletnek minősül, akkor én felteszem a kérdést a törvényalkotónak, hogy hasonló helyzetben mit cselekedne bármelyikünk a saját otthonában

– olvasható Aleksandar Vulin közleményében, amely szerint a törvényeknek életszerűnek kell lenniük, és tiszteletben kell tartaniuk az igazságosság elvét.

– A saját otthonunk védelme miatt börtönbe kerülni egyszerűen igazságtalan

– üzente meg a belügyminiszter Szerbia lakosságának.

A párhuzam kézenfekvő, hiszen azoknak az embereknek jelentős része nyugdíjas, akiket a migránsok megkárosítanak. Vonatkozhat-e esetleg rájuk is, amit a szerb belügyminiszter a jogos önvédelemmel kapcsolatban mondott?
_________________________
Videók forrása: Facebook

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava