Connect with us

Migráció

ADOMÁNY: Pep Guardiola 130 000 fontot adott az Open Armsnak

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

guardiola
A cikk meghallgatása

Továbbra is érkeznek a migránsok Afrikából. A Földközi-tengeren hánykolódó gumicsónakok utasait a különböző civil szervezetek által működtetett hajók mentik ki a tengerből. Ezek közé tartozik az Open Arms is, amelyet a Barcelona egykori focistái, és a csapat volt edzője Pep Guardiola is támogat.

Guardiola a zsebébe nyúlt

Pep Guardiola, aki most a Manchester City csapatát irányítja, 130 000 fontot, vagyis több mint ötven millió forintnak megfelelő összeget adományozott a Földközi-tengeren hánykolódó menekültek megsegítésére.

A The Athletic értesülései szerint Pep Guardiola ennyit fizetett ki saját zsebből az Open Arms hajójának sürgős megjavítására, hogy az mihamarabb visszatérhessen a tengerre.

A katalán edző az utóbbi hetekben más módon is egyértelművé tette, hogy támogatja a Földközi-tengeren tevékenykedő hajót, és az azt működtető szervezetet, amely a menekültek mentésével foglalkozik a líbiai vizektől északra.

Ennek egyértelmű jele, hogy a labdarúgó szakember több Premier League meccsen – így például a West Ham United elleni szombati összecsapáson is – egy kapucnis melegítőfelsőt viselt, amelyen az Open Arms felirat volt olvasható.

Guardiola az anyagi támogatáson túl ezzel igyekszik felhívni figyelmet a hajóra, és annak tevékenységére.

A Barcelona is támogatja

Pep Guardiola szerint az Open Arms fontos munkát végez.

– Az Open Arms által végzett munka rendkívüli módon segít megvédeni a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait. Olyanokon segít, akik menedéket keresnek a háború, a szegénység és az üldöztetés elől, és elképzelhetetlenül nehéz helyzetben vannak

– nyilatkozta az The Athleticnak az angol bajnokságban a bajnoki cím felé menetelő Manchester City edzője.

– Az Open Arms olyan struktúrát épített ki, amely megvédi ezeket a lakóhelyüket elhagyni kényszerült embereket mind a vészhelyzetben, amikor a tengeren vannak, mind pedig a szárazföldön történő oktatásuk és támogatásuk során. Mindent meg akarok tenni annak érdekében, hogy ez az értékes munka folytatódhasson

– mondta Pep Guardiola, aki csak egyike a szóban forgó civil szervezetet támogató korábbi barcelonai sztároknak.

Xavi és Puyol is nyújt nekik anyagi támogatást, a Barcelona pedig megállapodást írt alá az Open Armsszal, hogy finanszírozza a programjaikat.
_______________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava