Connect with us

Macedónia

DÉLI GYÜMÖLCS: Mandarinoknak álcázott migránsok érkeztek Szerbiába

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

deli gyumolcs narancs
A cikk meghallgatása


Déli gyümölcsöt, egészen pontosan mandarint és narancsot szállító kamionnal érkezett több migráns is Szerbiába. Idén naponta átlagosan három illegális bevándorló jut be Szerbiába a kamionokkal szállított áru közé bújva.

Beszélő déli gyümölcsök

A szerb vámosok 12 migránst találtak egy Görögországból érkező mandarin- és narancsrakományban az észak-macedóniai-szerb határon lévő preševói átkelőnél.

A migránsok egy szerbiai rendszámú teherautóban bújtak meg, amelynek sofőrje elmondta, hogy a jármű rakteréből zajt hallott.

Ez elegendő indok volt ahhoz, hogy a vámosok méréseket hajtsanak végre egy Drager típusú gázdetektorral. A műszer megnövekedett szén-dioxid-koncentrációt mutatott ki a teherautó pótkocsijában.

deli gyumolcs mandarin

Mandarinok és narancsok, meg miegymás

Az észak-macedón vámzár eltávolítása után, amelyen nem észlelték beavatkozás nyomait, a szerb vámosok tizenkét fiatal migránst találtak, akik nem rendelkeztek személy okmányokkal.

A jövevényeket – miután szír állampolgároknak vallották magukat – átadták a rendőrségnek.

A Szerbiai Vámigazgatóság szerint csak idén összesen 139 illegális migránst fedeztek fel a szerbiai határátkelőhelyeken vámvizsgálatra jelentkező kamionok rakterében.

Ez azt jelenti, hogy naponta átlagosan három migráns érkezik ily módon Szerbiába.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava