Connect with us

Bosznia

A TÚLÉLÉS TECHNIKÁI: Emir Kusturica az orosz vakcinát adatta be magának

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása


Emir Kusturica szerb rendező megkapta a Szputnyik V vakcinát, vagyis a koronavírus elleni orosz oltást – olvasható a Rosszotrudnicsesztvo (Россотрудничество) orosz hírügynökség Facebook-oldalán.

Túlélés a vakcina segítségével

– Már megkaptam az első adagot, a következőt pedig február 17-én veszem fel

– jelentette ki a Macskajaj (szerbül: Crna mačka, beli mačor) és egyéb közismert filmek rendezője.

Kusturica úgy vélte, hogy a szerbek többsége az orosz vakcinában hisz.

– A Nyugathoz közeli belgrádi elit a Pfizerben és a Modernában hisz, de én úgy gondolom, hogy a szerbek 80 százaléka bízik az oroszokban és hisz a Szputnyik V hatékonyságában. A legjobb vakcinának tartják, és remélik, hogy Szerbiában még több lesz belőle. Ez az oltás a legfontosabb számunkra

– jelentette ki Kusturica.

A Russia Today (RT) angol nyelvű orosz hírtelevíziónak Kusturica úgy nyilatkozott, hogy mostanában minden a politika függvénye, és így van ez a vakcinával is, tehát amikor azt mondta, hogy az orosz vakcinát szeretné felvenni, akkor ezzel ideológiailag is identifikálta magát.

Aleksandr Bocan- Harcsenko, Oroszország belgrádi nagykövete nemrégiben kijelentette, hogy az orosz vakcina hatékonysága miatt népszerű Szerbiában, bár beismerte, hogy ehhez hozzájárul a két ország közötti barátság és bizalom érzése is.

Сербский кинорежиссер Эмир Кустурица уже привился российской вакциной от коронавируса Спутник V. «Я уже сделал первый…

Közzétette: Rossotrudnichestvo – 2021. február 11., csütörtök

A túlélés technikái

Megjegyzendő, hogy Kusturica Szarajevóban szültetett egy boszniai muszlim családban, szláv ortodox gyökerekkel. Apja a jugoszlávok millióihoz hasonlóan lemondott a hitéről, hogy érvényesülni tudjon a kommunista világban.

– Oké, kb. 250 éve muszlimok voltunk, de azt megelőzően ortodoxok voltunk, mélyen belül pedig mindig is szerbek: ezen a vallás sem változtatott. Csak azért lettünk muszlimok, hogy túléljük a törököket

– mondta egy alkalommal ezzel kapcsolatban a magát szerbnek valló rendező.

Oké, egyszer a törököket élték túl, egyszer meg a kommunistákat. Most meg a koronavírust kell túlélni. Az ember pedig alkalmazkodó lény.

Másokhoz hasonlóan, a 66 éves filmrendező életét is jelentősen megváltoztatta a világjárvány. Munkája és hírneve miatt korábban rengeteget utazott, most viszont sok időt tölt vidéki otthonában, és a fertőzés elkerülése végett a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a külső kapcsolatokat.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava