MERÉNYLETRE KÉSZÜLT: Állítólag a montenegrói elnök akarta eltenni láb alól a szerb államfőt

Olvasási idő: 2 percVelja Nevoljának és társainak a letartóztatása az egyik legnagyobb rendőri akció a szerbiai rendőrség és a szerb polgári titkosszolgálat, a BIA részéről az utóbbi időben. Vojislav Šešelj egykori csetnikvajda, aki sokáig Aleksandar Vučić jelenlegi szerb elnök “szponzora volt” annak radikális (fény)korában, úgy vélte, hogy a Bajkeverő Velja (Velja Nevolja) névre hallgató bűnöző komoly fenyegetést jelentett a szerb állam számára. Tevékenységét állítólag külföldi titkosszolgálatok is támogatták azzal a céllal, hogy a bűnöző támadást készítsen elő a szerb államvezetés ellen, és ezzel káoszt okozzon az országban.

Merénylet készült

Szerb médiajelentések szerint Bajkeverő Velja maga is (ki)tanulta a mesterlövészi tudományt. A kormányközeli Pink TV által közzétett havas felvételek szerint egy boszniai háborús veterán oktatta a távcsöves puska használatára a szerb bűnözőt.

Egy szakértő elmagyarázta, hogy a távcsöves puskát általában olyan személyek, például politikusok likvidálására használják, akikhez a testőrség miatt nem lehet hozzáférni.

Egy másik stúdióvendég arra hívta fel a figyelmet, hogy a szerbiai alvilági leszámolások nem távcsöves puskákkal történnek, főleg nem egy külföldi gyártmányú, igencsak jó minőségű fegyverrel, mint amilyenről a jelen esetben van szó.

A műsorban arra is emlékeztettek, hogy 2003. március 12-én egy mesterlövész lőtte le Zoran Đinđić akkori szerb miniszterelnököt a kormányhivatal udvarában, amikor kilépett az őt szállító gépkocsiból.

Az erőteljesen kormánypárti televízió vendégei arról is beszéltek, hogy a bűnözők azért akartak Aleksandar Vučić életére törni, mert az tavaly októberben bejelentette az alvilági csoportok felszámolását.

szerb MERÉNYLETRE KÉSZÜLT: Állítólag a montenegrói elnök akarta eltenni láb alól a szerb államfőt tavcsoves puska

Šešelj tudja, hogy ki a megbízó

Van egy másik “összeesküvés-elmélet” is, amely szerint létezik felbujtó, és az alvilági kérdésekben nem járatlan Vojislav Šešelj csetnikvajda meg is nevezte őt.

Nem zárnám ki egyik lehetőséget sem, nem vagyok annyira tájékozott a nyomozás állásával kapcsolatban, de úgy látom, hogy Milo Đukanović montenegrói elnök Vučić elnök meggyilkolását tervezi, hogy káoszt idézzen elő Szerbiában

– mondta a magántulajdon lévő alo.rs hírportálnak nyilatkozva Šešelj.

Az is kiderült, hogy a távcsöves puskát Montenegróban szerezték be, de én azt hiszem, hogy nem csak egy, hanem több ilyen puska létezik. Azt gondolom, hogy Đukanović, aki nagyon veszélyes, a cél elérése érdekében nem egy, hanem több csoportot is beszervezett

– tette hozzá a szerb radikális politikus.

Ezt az elméletet támasztja alá, hogy Bajkeverő Velja letartóztatása előtt néhány nappal Montenegróban járt, illetve hogy a 2016-os montenegrói parlamenti választások alkalmával szerb állampolgárokat tartóztattak le a kis balkáni országban, akik állítólag államcsíny elkövetésére készültek Montenegróban.
___________________
Fotó: screenshot
szerb MERÉNYLETRE KÉSZÜLT: Állítólag a montenegrói elnök akarta eltenni láb alól a szerb államfőt balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!