KITELEPÜLNE AZ MSF: Ismét több száz migránst vittek el a magyar határmenti vajdasági településekről

Olvasási idő: 1 perc

Újabb razziát tartott a szerb rendőrség több határmenti településen, ahonnan százasával vitték el a migránsokat. Közben a térségben megjelent az Orvosok határok nélkül (MSF) elnevezésű segélyszervezet is, amely szívesen kitelepülne Majdányba és Rábéba. Ennek viszont a helyiek nem örülnének, mert az MSF bevonzaná a migránsokat, és állandósítaná a jelenlétüket a térségben. A román-magyar-szerb hármashatár közelében leginkább az változtatna a helyzeten, ha Magyarország jelentősen meghosszabbítaná a kerítést Románia felé.Megint migránsokat vittek el

A BALK értesülései szerint a rendőrök négy autóbusznyi migránst szállítottak el Majdányból és Rábéból, ami körülbelül kétszáz illegális bevándorlót jelent.

A rendőrök alaposan körbejárták az ismert és kevésbé ismert helyeket, és még a két falu határában lévő épületeket is átnézték, vagyis mindenhova elmentek, ahová csak a körülmények engedték.

A falu határában azonban nehézkes összeszedni a migránsokat, mert jelenleg nagy a sár. A migránsok begyűjtése talán sikeresebb lehet, amikor szárazabb lesz az idő, de akkor is szükség lehet olyan járművekre, amelyekkel a rendőrök meg tudják közelíteni a szétszórtan megbújó migránsokat.

Értesüléseink szerint Horgoson is volt hasonló akció, úgy tudjuk, hogy onnan 65 migránst szállítottak el a szerb hatóságok.

Kitelepedne az MSF

Közben az Orvosok határok nélkül (MSF) is ellátogatott a térségbe azzal a céllal, hogy felajánlja segítségét a migránsok ellátásában.

A BALK úgy tudja, hogy a segélyszervezet a jó idő beálltával felszereléseket is vinne ki a Majdány és Rábé környékén tartózkodó migránsoknak (például zuhanyozókat), ami azt jelzi, hogy az Orvosok határok nélkül hosszú távra tervez, és arra számít, hogy még sokáig tart “a migránsjárás a majdányi határban”.

A MSF-nek az a véleménye, hogy jelenlétük a helyi lakosság érdekeit szolgálná.

A helyiek ugyanakkor attól tartanak, hogy az Orvosok határok nélkül “kitelepülése” még inkább oda vonzaná, és nem mellékesen szólva tartósabb maradásra bírná a migránsokat.

A két falu lakói ezért azt szeretnék, hogy ne az MSF vonuljon ki Majdányba és Rábéba, hanem a migránsok menjenek be a befogadó központokba, ahol van megfelelő tisztálkodási lehetőség.
kitelepÜlne az msf: ismét több száz migránst vittek el a magyar határmenti vajdasági településekről KITELEPÜLNE AZ MSF: Ismét több száz migránst vittek el a magyar határmenti vajdasági településekről balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!