Connect with us

Oroszország

FOLYAMATOSSÁG: Újabb 40 ezer adag orosz vakcina érkezett Szerbiába, a Pfizer hétfőn küldi a következő szállítmányt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Újabb 40 ezer adag orosz vakcina érkezett Szerbiába, ami húszezer ember beoltására elegendő. Ezt a szállítmányt is egy miniszter várta a belgrádi repülőtéren, amivel a szerbek nyilván nagyobb hangsúlyt szeretnének adni a védőoltás fontosságának.

Kora reggel újabb küldemény érkezett Szerbiába az orosz Szputnyik V védőoltásból. Az újabb 40 ezer adagot a Nikola Tesla repülőtéren Nenad Popović innovációs miniszter várta.

Popović azt mondta, arra számít, hogy február és március folyamán az oroszok leszállítják az összesen kétmillió védőoltást.

A ma érkezett 40 ezer adaggal 20 ezer ember oltható be.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy az orosz egészségügyi szakértők várhatóan február 11-én érkeznek meg Szerbiába, és kezdik meg az egyeztetést szerb kollégáikkal, hogy minél előbb megkezdődhessen az orosz vakcina gyártása Szerbiában is.

Ana Brnabić kormányfő egy nappal ezelőtt jelentette be, hogy hétfőn a Pfizer/BioNTech vakcinából is érkezik újabb szállítmány.

A jelek szerint Szerbia esetében folyamatos az ellátás, és a Pfizer is rendszeresen szállít az országnak.

Szerbiában már több mint 400 ezer személyt oltottak be a koronavírus ellen, és körülbelül 750 ezer ember kérte a vakcinát. A balkáni ország Nagy- Britannia után a második helyen áll Európában a 100 ezer lakosra jutó oltottak számát tekintve.

A pénteken délután közzétett adatok szerint Szerbiában az utóbbi 24 órában 11 168 mintát vizsgáltak meg, ebből 1717 volt pozitív. A koronavírus következtében egy nap alatt 18 ember hunyt el, 158 beteg pedig lélegeztető gépen van.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava