Connect with us

Oltási szezon

KEZDŐDIK A TÖMEGES OLTÁS: Egyelőre korlátozott mennyiségben engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában (?)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

A belgrádi Blic értesülései szerint a Szerbiai Gyógyszer- és Gyógyászati Eszközök Ügynöksége (ALIMS) engedélyezte korlátozott mennyiségű kínai oltóanyag beadását. Egész pontosan százezer vakcináról van szó, egyelőre azonban nem világos, hogy miért csak ennyiről, hiszen egymillió kínai vakcina érkezett a napokban Szerbiába. Az is lehet, hogy valahol elírtak egy nullát.

Jó a kínai

– A Sinopharm-vakcina átment minden szükséges teszten. Az oltóanyag jó minőségű, és beadható

– olvasható az egyik leglátogatottabb szerbiai hírportál rövidhírében.

Az illetékes ügynökség honlapján erre vonatkozóan egyelőre nincsenek információk, és senki sem erősítette meg a Blic értesüléseit.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök ennek ellenére bejelentette, hogy keddtől, vagyis mától megkezdődik a tömeges oltás, ami természetesen nehezen lenne kivitelezhető azzal a körülbelül húszezer adag Pfizer-vakcinával, amelyet Szerbia hetente kap, ráadásul, hogy ad el belőle Észak- Macedóniának is. De erről majd lejjebb.

Meghallgattuk az újságíró- és médiaszervezetek, valamint Aleksandar Vučić kérését, hogy a prioritásai listára kerüljenek fel az újságírókat is, akik állandóan különböző helyszíneken vannak. Keddtől tehát megkezdődik a lakosság tömeges oltása. Minél gyorsabban és hatékonyabban oltunk be minél több embert, annál gyorsabban térünk vissza a normális élethez

– mondta a szerb miniszterelnök.

Ki oltanak be a kínaival?

Belgrádban már azt is bejelentették, hogy Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter délelőtt 11 órakor veszi fel a Covid-19 elleni védőoltást, nyilván azt követően, hogy részt vesz a vakcinációs bizottság kedd reggeli ülésén, amelyet a szerb elnök és a szerb miniszterelnök vezet.

Aleksandar Vučić a napokban jelezte, hogy ő is a kínai vakcinával oltatja be magát, ami valószínűleg hasonló nagyságú pofon Oroszországnak, mint amilyen néhány hónappal ezelőtt a washingtoni szerződés aláírása volt.

Ha a kínai vakcinát esetleg valami csoda folytán mégsem engedélyeznek, akkor a tömeges oltás csak a jövő héten kezdődhetne meg, amikorra 250 ezer orosz vakcinát várnak Szerbiába, ahol éppen az orosz oltóanyag a legnépszerűbb.

Közben Zoran Zaev macedón miniszterelnök a Twitteren közölte, hogy Észak- Macedónia nyolcezer vakcinát kap, illetve vesz Szerbiától, amelyet beszerzési áron fizet ki.


Vučić és Zaev megállapodását követően a két egészségügyi miniszter megkezdte az egyeztetést a nyolcezer Pfizer-vakcina átengedéséről, illetve eladásáról Észak- Macedóniának.

A Zaev bejegyzéséhez fűzött egyik Twitter-kommentár szerint Észak- Macedónia Szerbia felé, vagyis Európán kívül partnerhez fordult, pedig várhatóan éppen a Nyugat- Balkán kisegítése lesz az egyik téma a csütörtöki uniós videócsúcson.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava