Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bulgária

SZÁRNYRA KAPNAK: Az USA-ban képzik ki a bolgár F-16-os pilótákat

bolgar pilotak

Olvasási idő: 1 perc

már megrendelt nyolc darab -os Block 70-es vadászgépet az Egyesült Államoktól, és újabb 8 darab F-16-os beszerzését tervezi. Az utóbbi nyolc gépet úgy vásárolnák meg, hogy eladják a MiG-29-es egy részét. Az gépek használatba helyezéséhez azonban pilótákra is szükség van, akiket az Egyesült Államokban képeznek ki.

Plusz két F-16-os

Ezzel kapcsolatban a napokban jelezték, hogy bővül a kiképzésben résztvevő pilóták száma.

Két katonai csatlakozik a második és harmadik olyan csoporthoz, amelyet arra jelöltek ki, hogy az Egyesült Államokba utazzon, ahol az F-16-os vadászgépek vezetésére képzik ki őket– jelentette be Atanasz Zaprjanov bolgár védelmi miniszter-helyettes a szófiai védelmi bizottságának ülésén.

Bolgár médiajelentések szerint az már korábban, 2020 közepe óta ismert volt, hogy a légierő parancsnoksága pilótákat választott ki. A tervek szerint 13 bolgár harci pilótának lesz lehetősége arra, hogy irányítsa az amerikai vadászgépeket.

Az is kiderült már, hogy az F-16-osokat vezető első bulgáriai katonai pilóták kiképzése három éven át tart.

Az Egyesült Államoktól rendelt nyolc F-16-os közül az elsők várhatóan 2022 végén érkeznek meg Bulgáriába. A már megrendelt összes gépet 2024-ig szállítják le az amerikaiak.

A bolgár MiG-29-esek sorsa

A kelet-balkáni ország védelmi erejének vezetője, Emil Eftimov admirális közben arról számolt be, hogy a bolgár tulajdonban lévő Mig-29-es repülőgépek már készen állnak a használatra a kapacitásuk csaknem 40%-ával, és április-május környékére érik el a 2013-2014-es paramétereket.

Eftimov admirális szerint az ezzel kapcsolatos folyamatok pozitívan alakulnak. A még a időkben gyártott MiG vadászgépeket a közelmúltban kezdte el modernizálni a bolgár légierő. Ehhez tavaly 4 millió euró értékben vásárolt eszközöket Oroszországtól.Bulgária jelentős összegeket költ haderejének modernizálására, 2019-ben az mögött Bulgária állt a második helyen a -országok közül a GDP-arányos védelmi kiadások terén.

A balkáni ország 2019 közepén adott zöld utat annak a 1,67 milliárd dolláros megállapodásnak, amely nyolc F-16-os vadászgép beszerzését teszi lehetővé az Egyesült Államoktól – ez Bulgária legnagyobb katonai beszerzése a kommunizmus 1990-es évek elején történt bukása óta.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: